BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fazla hesaba kurşun yağdırdı

Birahanede önüne konulan 'fazla hesap' H.D.yi çılgına çevirdi. Tartışmanın tam ortasında silahına sarıldı.

Abone ol

Manisa'nın Salihli İlçesinde, bir birahanede ''fazla hesap ödediği'' gerekçesiyle iş yeri sahipleriyle tartışan kişi, işletmecisinin de aralarında bulunduğu 3 kişiyi tabancayla vurarak öldürüldü. Olay yerinden kaçmaya çalışan zanlı, polis tarafından ayağından vurularak yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Mithatpaşa Caddesi İstasyon mevkindeki birahaneye gelen H.D, hesaba itiraz etmesi üzerine işletmeci Sedat Demirtaş ile tartışmaya başladı. H.D. tartışma sırasında tabanca çıkararak, Sedat Demirtaş ve kendisine engel olmak isteyen Demirtaş'ın amcasının oğlu Şerif Demirtaş'a kurşun yağdırdı. Sedat ve Şerif Demirtaş ile birahanede müşteri olarak bulunan Murat Akdere, vücutlarına isabet eden kurşunlarla olay yerinde yaşamlarını yitirdi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis, kaçan H.D'yi takibe aldı. İkazlara rağmen kaçmaya çalışan H.D. polisler tarafından ayağından vurularak yakalandı. Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan H.D'nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. H.D'nin, 1979 yılında Balıkesir'de bir cinayetin faili olarak cezaevine girdiği, ayrıca esrar yetiştirme suçundan da sabıkasının bulunduğu öğrenildi.

Olayın ardından Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Fikri Özsoy olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Güvenlik amacıyla ilçeye Manisa'dan çevik kuvvet ekibi, olayı soruşturması için de cinayet büro ekibi sevk edildi. Bu arada, birahane işletmecileri hakkında, son dönemlerde, fahiş fiyatla alkol sattığı iddiaları nedeniyle işlem yapıldığı ileri sürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.