BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  DÜNYA

Ahmedinejad meydan okudu!

Ahmedinejad, İran'a yaptırım kararının, nükleer programlarında duraklamaya neden olmayacağını söyledi...

Abone ol

Resmi haber ajansı İRNA'nın bildirdiğine göre Ahmedinejad, bugünkü bakanlar kurulu toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin kararını "kanun dışı" olarak niteledi ve bu kararın "büyük güçlerin İran'a karşı düşmanlık ve kinlerinden kaynaklandığını" öne sürdü.

Alınan kararın İran için yeni birşey olmadığını ifade eden Ahmedinejad, "BM Güvenlik Konseyi'nde alınan bu gibi kanun dışı kararlar, İran'ın barışçıl ve kanuni nükleer faaliyetlerinde bir saniye bile duraklamaya ve hiçbir şüpheye yol açmayacak" dedi.

Bazı büyük güçlerin BM'yi kendi çıkarları için kullandıklarını ileri süren Ahmedinejad, şunları söyledi: "İran milleti geçmişe göre daha kararlı bir şekilde yoluna devam edecek. Yüzlerce karar alsalar da İran'a zarar veremeyeceklerini bilsinler. Bu kararlar, bize hiçbir zarar vermez, sadece uluslararası kurumların haysiyetini zedeler ve evrensel güvenliğin zarar görmesine neden olur."

Ahmedinejad, Güvenlik Konseyi'nin aldığı son kararın "liberal demokrasinin sonunun geldiğinin bir göstergesi" olduğunu da iddia etti ve "Bu düzenin sonu gelmiştir" ifadesini kullandı. BM Güvenlik Konseyi, oybirliğiyle İran'a karşı yeni bir yaptırım kararı almış, Tahran yönetimi, daha önceki yaptırım kararında olduğu gibi bunu da kabul etmediğini açıklamıştı.