BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.393,90
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Fatima Esmat iş hayatına giriş sürecinde yaşadıklarını anlattı

İsveçli iş kadını Fatima Esmat uzun yıllar boyunca profesyonel futbol yaşamının ardından İstanbul’a gelerek burada iş hayatına nasıl atıldığını anlattı.

Abone ol

9 yıl boyunca İsveç’te top koşturan ve ardından İstanbul’a gelen ve 6 yıl burada yaşayıp İsveç’e dönmekten vazgeçen Esmat, marka oluşturma sürecini “Doğum günümün sabahında uyandığımda, ‘benim de bir markam olmalı’ dedim ve aniden gelen bu isteğin boşa çıkmaması için o günden sonra Auora Amour’u nasıl global bir marka haline getirebilirim diye çalışmaya başladım.” şeklide anlatıyor.

24 yaşında farklı bir ülkede yatırım yapmak ve risk almak Fatima Esmat çok da zor olmamış. Türkiye’deki marka oluşturma, şirket kurma gibi prosedürlere yabancı olduğundan, bu konuda zorluk yaşadığını dile getiren Esmat, ailesinin her zaman yanında ve destekçisi olduğunun da altını çiziyor.

“İsveç’ten Türkiye’ye gelip burada önemli bir işe girişmek beni heyecanlandırıyor. Bu süreçte ailemin bana olan desteğini hiçbir zaman unutamam. Bana hep güvendiler ve her zaman arkamda oldular.” diyen Esmat “Başvuru ve kabul işlemleri için kamu kurumlarında prosedürler dışında beni yoran bir şey olmadı. Umarım markamı Auora Amour’u başta Türkiye ve İsveç, ardından da tüm dünyaya duyurmayı başarırım.” Şeklindeki sözleri ile markasını global bir marka haline getirme hedefini vurguladı.

Tepkiler olumlu

Eylül ayında sadece Türkiye’de değil, Avrupa’nın başlıca şehirlerinde de tanıtım faaliyetlerinde bulunacaklarının altını çizen genç girişimci Fatima Esmat açıklamalarını “Markamızın hangi sektörlerde yer alacağına ilişkin çok fazla soru alıyoruz. Genel itibari ile tepkiler bizi motive edecek kadar olumlu yönde. Çok fazla ortaklık teklifleri geliyor şimdiden. Hiç tanımadığım şirket yetkilileri tavsiyeler ve işbirliği için görüşme taleplerinde bulunuyorlar. Bu da giriştiğim bu yolda doğru yolda olduğumu gösteriyor.” diye açıklamalarına devam etti.