BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  DÜNYA

Fatih’te Mısır’a destek yürüyüşü

Fatih Camii’nde toplanan bir grup, Mısır’da yaşanan olayları yürüyüş yaparak protesto etti. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek ver...

Abone ol

Fatih Camii’nde toplanan bir grup, Mısır’da yaşanan olayları yürüyüş yaparak protesto etti. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek veren grup yürüyüşün ardından basın açıklaması yaptı.
Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) öncülüğündeki çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 300 kişi Fatih Camii’nde kılının cuman namazının ardından avluda toplandı. Kalabalık daha sonra üzerlerinde ‘İslam-i hareket engellenemez’, ‘Darbeye sessiz kalanlar bu katliamın suç ortaklarıdır’, ‘Türkiye’den Mısır’daki Müslüman kardeşlerimize bin selam’ ve ‘Zorbalıkla hukuksuzluk yenilenecek, İslam-i direniş kazanacak’ yazılı pankartlar taşıdı. Grup, ardından ‘Senileyiz Mursi’, ‘’Mısır halkı yalnız değildir’ şeklinde sloganlar attı ve getirdikleri tekbirler eşliğinde yürüyüşe geçti.
Trafiği tek taraflı ulaşıma kapatan grup, Saraçhane Parkına yürüdü. Burada eyleme destek için katılan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım bir açıklama yaptı.
Yıldırım, “Dikkat ederseniz Avrupa’da yüzyıl savaşları oldu. Avrupalılar birbirlerini kestiler. Sonra 1. Dünya savaşı oldu birbirlerini kestiler. Sonra ikinci dünya savaşı oldu yine birbirlerini kestiler. Bunun sebebini algıladıklarında hemen Avrupa’daki Siyonistleri kendi topraklarını çıkardılar. Tarihte bu Siyonizm nerede odaklanmışsa etrafında mutlaka kan gölünü oluşturmuştur. Siyonistleri Ortadoğu ya attılar İsrail devletini kurdurttular ve ondan sonra dikkat edin şuan da Avrupa’da birbirleri ile savaş yok. İç savaş nereye taşındı Ortadoğu’ya İslam topraklarına. Yani Siyonizmin bir virüs olduğunu Avrupa anlayıp bizim topraklarımıza yolladı. O günden beri kendi içerimizde birbirimizi yiyoruz. Fitneler çıkıyor. Şimdi Mısır’a bakın, darbe yaptılar” dedi.
Darbe yapan Mısır askerlerine seslenen Yıldırım, “Meydandaki İhvan ve İhvan’a destek verenler gibi çoğunuz namaz kılıyorsunuz, Kuran okuyorsunuz. Bu darbeyi hangi hakla yapıyorsunuz. Kim size dedik ki meşru seçilmiş bir halka karşı darbe yapın. Deme ki sadece mesele Kuran okumak değil, namaz kılmak değil, küfrün tuzaklarını ve hilelerini de iyi görmektir. O nedenle küfrün nedenlerini, hilelerini çok iyi gören, meydanlardan ayrılmayan, gece gündüz orada yatan ve çoluk çocuklarını o meydana taşıyan herkesi tebrik ediyor destekliyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin Mısır’ın iç meselelerine karıştığı yönündeki eleştirilere de değinen Yıldırım, “Şimdi bazıları Türkiye’de diyorlar ki niçin Mısır’ın iç işlerine Türkiye karışıyor. Bunu iç politika malzemesi yapıyor. Artık sınırlar kalmadı. İnsanlar birbirleri ile iletişim içerisinde. Gönüllerimizdeki sınırları kaldırdığımız gibi mazlumiyetin de haksızlığa karşı duruşunda sınırlarını kaldırdık. Elbette ki bütün mazlumların yanındayız. Ne yazık ki Mısır halkının yanında olması gereken Mısır askeri şuanda sütün halklar nezdinde başkantin sokaklarında bütün dünyanın sokaklarında emperyalist ve Siyonistlere destek veren darbeci ve zalim olarak anılmaya başladı” dedi.
Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.