BIST 9.732
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.424,36
HABER /  DÜNYA

Doping pehlivanlara da bulaştı

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılan başpehlivan Süleyman Aykırı ile büyük boyda güreşen Bilal Kıvrak’ın Haziran ayında yapılan ...

Abone ol

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılan başpehlivan Süleyman Aykırı ile büyük boyda güreşen Bilal Kıvrak’ın Haziran ayında yapılan Kızılcahamam ve Silivri güreşlerinde alınan numunelerde yasaklı maddeye rastlandığı belirtildi.
652. Kırkpınar Güreşleri’nin ikinci gününde er meydanında doping şoku yaşanmış, başpehlivanlardan Serhat Gökmen ile orta boyda güreşen Özer Ay, Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) tarafından alınan kararla güreşlere alınmamıştı. Daha sonra ise doping iddialar devam etmiş, başpehlivanlardan Sermest Bulut, Ali Altun, Bekir Seçim, Ahmet Serbest, Gökhan Arıcı, Murat Aydoğdu’nun Haziran ayında alınan doping numunelerinde yasaklı maddeye rastlanmıştı.

DOPİNGLİ PEHLİVAN SAYISI 10’A ÇIKTI
Bu kez ise Kırkpınar’da güreşen ve bu yıl ilk 16 başpehlivan arasına ismini yazdıran Süleyman Aykırı’nın Haziran ayında alınan doping testi sonuçlarının pozitif çıktığı belirtildi. büyük boyda güreşen Bilal Kıvrak’ın ise 24 Haziran’da Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Geleneksel Yenici Mehmet Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde alınan numunesinde yasaklı maddeye rastlandığı öğrenildi. Kıvrak, Silivri’deki güreşlerde ikinci olmuştu.

2 YIL MEN CEZASI ALMALARI BEKLENİYOR
Türkiye’yi uluslararası alanda etkilemeyen Kırkpınar ve özel yağlı güreş organizasyonlarında 10 sporcuda yasaklı madde çıkması üzerine Güreş Federasyonu tüm sporcuları disiplin kuruluna sevk etti. Disiplin Kurulu’na sevk edilen sporcuların 2’şer yıl men cezası alması bekleniyor.
Federasyon yetkilileri dopingin mindere sıçramaması için her türlü kontrollerin yapıldığını kaydederek, ata sporu güreşin her alanda temiz yapılması için mücadele edeceklerini belirtti.
(İHA)