BIST 9.977
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,53
HABER /  DÜNYA

Oğlum tepki verdi ve ağladı”

Gezi olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle yaralandığı iddia edilen Mustafa Ali Tombul’un annesi, “Elimi sımsıkı tuttu ve bıra...

Abone ol

Gezi olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle yaralandığı iddia edilen Mustafa Ali Tombul’un annesi, “Elimi sımsıkı tuttu ve bırakmak istemedi. Çok heyecanlandı. Şu an beni görmüyor ama hissediyor. Tepki verdi ve ağladı” dedi.
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇYD) Taksim Gezi olayları sırasında gaz fişeğiyle yaralandıkları iddia edilen Berkin Elvan ile Mustafa Ali Tombul ile ilgili basın açıklaması yaptı. İstanbul Barosu’nda yapılan basın toplantısına her iki gencin ailesi de katıldı.
Toplantıda konuşan Avukat Evrim Denizkaratana, gaz bombasının kimyasal silah olduğunu ve yasaklanması gerektiğini belirterek, “Yaralananlardan iki tanesi Berkin ve Mustafa Ali’ydi. Her ikisi de çok sağlıklı gençlerdi o güne o kadar. Berkin’i Okmeydanı’nda polis çok yakın mesafeden nişan alarak vurdu. Mustafa Ali’yi de Taksim’de. Her ikisi de kafatasından yaralandı ve beyin kanaması geçirdiler. İkisi de komaya girdi. Berkin 34 gündür, Mustafa Ali ise 12 gündür yoğun bakımda. Berkin’in ve Mustafa’nın günlerdir hastanede yaşam mücadelesi vermesine sebep olan polislerin yargılanmasını istiyoruz. Bu yüzden de suç duyurusunda bulunduk” dedi.

"30 TERABAYTLIK GÖRÜNTÜ VAR"
Mustafa Ali ve Berkin ve benzer olayların tamamının dosyasını takip edeceklerini dile getiren Karatana, “Yüzlerce veya binlerce görüntü izlenmesi gerekecek ve bize savcının verdiği bilgiye göre 30 terabaytlık görüntü var. Bu görüntüleri bilirkişiye vereceğiz. Artık 6 ay mı sürer, 7 ay mı sürer bu arada failleri bulabilirsek buluruz. Bulursak çözülür. Bu şekilde soruşturmanın sürmesi mümkün değil. Her olay birbirinden farklıdır, bağımsızdır. Olay nerede gerçekleştiyse oradaki görüntüler getirtilir, tanıklar dinlenir. Bütün deliller teker teker toplanır. Ayrı ayrı yürütülmesi gerekir. Biz bu yüzden soruşturmaların ayrı ayrı yürütülmesi talebinde bulunduk. Mustafa Ali ve Berk’in de dahi biz tamamının dosyasını takibe etmeyi hedefledik. Bu hukuk mücadelesi sonucu faillerin bulunabilmesi için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.
Gezi olaylarında kafasından yaralanan Mustafa Ali Tombul’un annesi Öznur Karaağaç Günay ise oğlunun durumunun iyiye gittiğini belirterek, “Bugün ilk defa Ali dediğimde gözlerini açtı. Elimi tuttu. ‘Anneciğim ben geldim’ dedim. Elimi çekmek istediğimde sımsıkı tuttu ve bırakmak istemedi. Çok heyecanlandı. Şu an beni görmüyor ama hissediyor. Tepki verdi ve ağladı” dedi.
(İHA)