BIST 9.719
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.422,88
HABER /  DÜNYA

Adliye önünde kitaplı eylem

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Gezi Parkı operasyonları kapsamında yaşanan gözaltıları protesto etmek için adliye önünde kitaplarla ...

Abone ol

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Gezi Parkı operasyonları kapsamında yaşanan gözaltıları protesto etmek için adliye önünde kitaplarla barikat kurup, eylem yaptı.
Gezi Parkı operasyonları kapsamında İstanbul’da gözaltına alınan TGB üyesi Barış ve Zafer Alpuhan’ın da aralarında bulunduğu 29 kişi sorgularının ardından bugün sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. TGB, gözaltına alınan Barış Alpuhan ve Zafer Alpuhan için adliye önünde bir araya geldi. Adliye önünde kitaplarla barikat kuran eylemciler, basın açıklaması yaptı. TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, “Suçlamaların delilleri olarak kitapları, defterleri gösteriyorlar. Bizde bu yüzden kendi delillerimizle buraya geldik. Kendi delillerimizle buraya barikat kurduk. Biliyoruz onlar öğrencilerin silahları olarak kitapları defterleri, yazdıkları notları, üniversitede yaptıkları çalışmaları görüyorlar” dedi.
Grup, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde bekleyişini sürdürüyor.
(İHA)