BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,04
HABER /  GÜNCEL

Fatihliler pilava doydu

Fatih Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle vatandaşlara pilav dağıttı.

Abone ol

Fatih Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Fatih Camii avlusunda vatandaşlara Osmanlı pilavı ve ayran dağıttı, mehter konseri düzenledi. Pilav dağıtımı, Vatan Caddesi'nde yapılan Zafer Bayramı resmi töreninden sonra Fatih Camii'nde gerçekleştirildi.

Öğle namazından sonra başlayan pilav-ayran dağıtımına Fatih Belediye Başkan yardımcıları Hasan Suver ve Erhan Oflaz katıldı. Pilav-ayran dağıtımında karmaşa yaşanmaması için kadınlar ve çocuklar için ayrı bir kuyruk oluşturuldu. Tereyağı Trabzon'dan getirilen, suyunda önceden soğan kaynatılan ve 400 kilo pirinç kullanılarak yapılan pilavda ayrıca kabuksuz badem, zarsız ceviz, tarçın ve kuru kayısı, dolmalık fıstık gibi malzemeler kullanıldı.

Osmanlı pilavının vatandaşlara tabaklar içinde dağıtım yapılmasının ardından cami bahçesinde mehter takımı konser verdi. Vatandaşlar mehteran takımının konserini ilgiyle izledi. Fatih Belediyesi, Atatürk'ün sevdiği yemek olması nedeniyle 19 Mayıs'ta Vefa Stadyumu'nda vatandaşlara kuru fasulye; Barbaros Hayrettin Paşa'nın doğum günü münasebetiyle 7 Temmuz'da da Fatih Camii avlusunda pilav dağıtmıştı.