BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Fatih Terimden farklı bir 11

Avusturya Milli Takımı ile bugün Viyana'da karşılaşacak olan A milli takımın muhtemel 11'i belli oldu. Terim kimleri sahaya sürecek.

Abone ol

Avusturya Milli Takımı ile bugün Viyana’da karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı’nın hocası Fatih Terim ay-yıldızlı ekibin çalışması öncesi yaptığı basın toplantısında, “Günümüz futbolunda kolay rakip yoktur. Hiçbir maç, oynamadan, koşmadan ve emek vermeden kazanılamaz” dedi.

Avusturya’yı “saygı duydukları bir rakip” olarak niteleyen Terim, ev sahibi ekip karşısında, eksikleri görmek için risk alarak oynayacaklarını söyledi.
Viyana’da havanın alışık olmadıkları kadar soğuk olduğunu kaydeden Terim, soğuk havanın futbolcular üzerinde mutlaka olumsuz bir tesiri olacağını belirtti.

Sakatlıklardan çok sıkıntı çektiği için aynı bölgede birkaç oyuncunun olmasını çok istediğini vurgulayan Terim, “Ama bu her zaman olmuyor. Takımımız, tüm oyuncularının iyi olduğu bir ortamda herhangi bir oyuncunun forma giymediği zaman olumsuz tepki göstermeyeceği ender takımlardan biri” dedi.

Fatih Tekke’nin milli takımda oynamak için pazarlık yaptığı yolundaki iddiaların hatırlatılması üzerine Terim, “Ben bu tür iddialara gülüp geçiyorum” yanıtını verdi.

Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Deivid’in milli takımda oynamak istediği yolundaki açıklaması anımsatılan Terim, “Deivid’in futboluna söyleyecek bir şey yok. Ama biz seçimimizi böyle yaptık. İleride ne olur bilemiyorum” diye konuştu.

İŞTE MUHTEMEL 11'LER

AVUSTURYA TÜRKİYE
Manninger Volkan
Pogatetz G. Gönül
Gercaliu G. Zan
Stranzl Eren
Garics H. Balta
Ivanschitz Aurelio
Hoffer K.Kazım
Aushauser Sabri
Proedl Ayhan
Linz Tuncay
Janko M.Yıldız

TERİM'DEN GELECEK PLANLAMASI

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve yardımcıları, Avusturya'da, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile bir araya geldi, gelecekle ilgili planlama yaptı.

Dünya Kupası Elemeleri'nde Millilerimiz'in gruptan çıkması için mücadele eden Terim, bunun yanında geleceğin milli takımını oluşturmak için de hazırlıklarını sürdürüyor. Özellikle alt yapı konusunda ciddi ve titiz bir çalışma içerisine giren Fatih hocanın, yapacakları konusunda Özgener'e bilgi verdiği öğrenildi.

Başkan vekili Lutfi Arıboğan'ın da bulunduğu toplantıda düşüncelerini açıklayan Fatih hocanın, A Milli Takım dışında bulunan diğer genç millileri de iki yardımcısı Metin Tekin ile Oğuz Çetin'e bağlayacağı, onlardan oyuncuların gelişimi konusunda bilgiler alacağı ifade edildi. Toplantıda merkezi İstanbul’da olacak gurbetçi oyuncular masasının kurulması da kararlaştırıldı.