BIST 10.756
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.430,72
HABER /  MEDYA

Mehmet Şevket Eygi patladı

Yaşar hoca sabır sınırlarını zorladı. Üç gündür küfürlü saldırılara dayanamayan Mehmet Şevket Eygi kibarlığı elden bıraktı.

Abone ol

Yaşar hocanın dayanılmaz hakaretlerine Mehmet Şevket Eygi sonunda patladı.. İki din adamanın ehli sünnet tartışması üç gündür sürüyor. Daha doğrusu Yaşar hocanın toplu küfürlerine tanık olmuştuk.

Ancak tablo bugün değişti. Sabır taşı çatlayan Eygi, üslubunu bozmak zorunda kaldı.

Hemen belirtelim Eygi'nin dili , Öztürk'e hiç benzemiyor. Az ama öz cevap verdi, en çarpıcı sözünü yazısının sonuna sakladı: "Bırakın küfür etsin, ne mal olduğu ortaya çıksın..."

Sadece bununla sınırlı değildi söyledikleri. Öztürk'ün aylar önce yazdığı yüz kızartan cümlesini hatırlattı ve Erdoğan'ın meşhur "sevsinler seni" sözünü Yaşar hocaya uyarladı:

 EYGİ BİLE DAYANAMADI
  


(...)Yakın zamanda büyük bir gazetede sokak serserisi ağzıyla aleyhimde seviyesiz küfürler yayınlandı. Hayvan, yobaz, müşrik, echel (en câhil) gibisinden.

Bunlara aynı üslupla cevap veremeyeceğim. Terbiyem buna müsait değildir.

Bu hakaretler bendenize bir zarar vermez. Keskin sirke küpüne zarardır.

Böyle kızıp köpürmeleri, âdi küfürler savurmaları iyiye alâmettir: Deşifre olduklarını anladılar, dini bozma çabalarının başarılı olmadığını, halkın uyandığını gördüler ve kendilerini kaybetmiş bir şekilde saldırmaya başladılar.

ÖZTÜRK YİNE SAYDIRDI
 

Bana küfreden kimse nasıl bir ilâhiyatçıdır, size bir örnek vermek istiyorum. Yakın tarihte, küfürbaz gazetede yayınlanmış bir yazısında bu adam aynen şöyle yazdı:

“Hortlamış bir sürü Damat Ferit ve Mustafa Sabri ile bütün bunlar yapılır, bütün kaleler bir bir düşürülürken, ülke aydınlanmasının önünü açanlardan biri olan adamın anıtlaşmış eserlerini yaratan açıktaki o büyük kafasını bırakıp fermuarının arkasındaki küçük kafasıyla uğraşıyor.”

Herkese soruyorum: Bir ilâhiyatçı böyle bir üslupla yazabilir mi?..

Bu adam üstelik din önderi geçiniyor. Sevsinler!..

Bırakın küfür etsin, ne mal olduğu ortaya çıksın...