BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.446,97
HABER /  GÜNCEL

Bayan doktora tekme tokat

Kendisini beklettiğini ileri süren hasta adamın gözü döndü. Odaya giren adam bayan doktora saldırdı.

Abone ol Şanlıurfa'da bir sağlık ocağında 2 ay önce göreve başlayan bayan doktor, kendisini beklettiğini iddia eden hasta yakını İbrahim Demirkan’ın (22) tekme-tokat saldırısına uğradı.

Karnına ve vücudunun çeşitli yerlerine darbe aldığı belirtilen doktora 20 günlük istirahat verildi.


Beykapısı Mahallesi'nde bulunan sağlık ocağında 2 ay önce göreve başlayan Venhar Onat (25), görev yaptığı sağlık ocağında hastalarını muayene ettiği sırada İ.D. adlı hastanın saldırısına uğradı.

Venhar Onat'ın bulunduğu odaya gelen İ.D., sıranın kendisinde olduğunu belirterek muayene etmesini istedi. Doktor Onat, ise İ.D.'ye, hasta muayene ettiğini ve işi bittiğinde kendisini alacağını söyleyerek dışarıda beklemesini istedi. Dışarı çıkan İ.D., daha sonra kapıya vurarak doktoru rahatsız etmeye devam etti.

Hastasını muayene eden Venhar Onat, kapıya yönelerek İ.D.'ye yaptığının ayıp olduğunu söyledi. Bunun üzerine İ.D. bayan doktora hakarette bulunarak saldırmak istedi. Kapı önünde yaşanan kısa süreli arbededen sonra kapıyı zorlayarak içeri giren İ.D., bayan doktorun karnına ve vücudunun çeşitli yerlerine yumruk ve tekme atarak darp etti. Hastane görevlileri ile hasta yakınlarının müdahale ettiği olaydan sonra kaçan İ.D., Onat'ın şikayeti üzerine yakalandı. Hastaneye kaldırılan Onat, ortopedi servisinde serum takılarak müşahede altına alındı ve 20 gün istirahat verildi.

Sorgulamasının ardından mahkemeye çıkarılan İ.D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hastanede müşahede altındaki Venhar Onat, bu olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, henüz yeni başladığı görevinde böyle bir olayla karşılaşmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Olayı anlatırken gözyaşlarını tutamayan Onat, "Bu olaydan sonra psikolojim bozuldu. Saldırı sonrasında mesleğimi bırakmayı bile düşündüm. Ben Doğu'da görev yapmak için evliliğimi bile erteledim ama karşılaştığım duruma bakın. Devletin Doğu'ya gidin görev yapın diyor ama yaptığımız hizmetin karşılığı bu mu olmalı." diye konuştu.

Olaydan sonra açıklama yapan Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Şahin Aksoy, amacı kamuya hizmet etmek olan genç bayan doktora karşı yapılan bu saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Geçtiğimiz ay Suruç ilçesine bağlı Onbirnisan Beldesi'ndeki sağlık ocağında da genç bir bayan doktora yönelik bir saldırı gerçekleştiğini ifade eden Aksoy, genç meslektaşlarından özellikle bayanlara yönelik böyle saldırıların kamuoyunda nefretle kınandığını açıkladı.

Aksoy, bu olayın tüm Şanlıurfalılara mal etmek istemediğini, ancak mecburi hizmet amacıyla Doğu'ya gelen meslektaşlarının bu şekilde tekme tokat dövülmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu dile getirdi.