BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.440,13
HABER /  SPOR

Fatih Tekke çok yetenekli ama..

Zenit'in hocası Dick Advocat'tan Fatih Tekke'ye hem eleştiri hem övgü: Fatih dünyanın en iyi golcüsü olabilir ama..

Abone ol

Zenit'in hocası Dick Advocaat “Fatih Tekke biraz daha çalışıp alınganlığını üzerinden atarsa, dünyanın en iyi golcüsü olabilir'' dedi.

Avrupa'nın son yıllarda en gözde ligi haline gelen Rusya'da Fatih Tekke'nin forma giydiği Zenit St Petersburg'un konuğu olduk. Teknik Direktör Dick Advocaat, sohbete başlar başlamaz milli golcümüze övgüler yağdırdı.

Hollandalı çalıştırıcı, "Fatih çok yetenekli bir golcü. Her türlü gol vuruşu yapabiliyor. Ama ondan, bu sezon daha fazlasını bekliyorum. Çünkü bu sezon hedefimiz ilk 2" iddiasında bulundu.

Advocaat şöyle devam etti; “Ufak bir sakatlık sorunu var ama biraz daha çalışmasını isteyeceğim. Kendisi Türkiye'de bir süperstardı ancak burada işler değişik. Herkes çalışmak zorunda, mantalitesini değiştirmeli. Hemen oyuna küsüyor. Herkes gol kaçırabilir ama Fatih kaçırdığında sanki dünyası kararıyor.

Bu huyundan vazgeçerse bana göre dünyanın en iyi golcüleri arasına girer. Hatta Avrupa'nın en iyi takımlarında forma giyme şansı bulur'' değerlendirmesini yaptı. Bir dönem Hollandalı milli takımda Gullit, Rijkaard ve Van Basten gibi yıldızların hocalığını da yapan tecrübeli teknik adam, Türkiye'den teklif almadığını belirterek,

"Bu yaştan sonra da yurtdışını düşünmüyorum. Türkiye'den hiç resmi teklif gelmedi. Ama van Hooijdonk Türkiye'den bahsetti. Zaten öyle bir evi vardı ki, Hollanda'da onu herkes kıskandı" dedi.


Mehmet Demircan / St Petersburg / Fanatik