BIST 9.919
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.450,91
HABER /  MEDYA

Fatih Portakal'dan Demirtaş'a sert bayrak cevabı

'Bayrağını al da gel' çağrısına tepki gösteren Selahattin Demirtaş'a, anchorman Fatih Portakal'dan sert bir cevap geldi.

Abone ol

'Bayrağını al da gel' kampanyasının ırkçılığı tetikleyeceğini ileri süren HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'a, Fatih Portakal, "Siz eğer onu ırkçılık olarak dile getiriyorsanız en büyük ırkçı sizsiniz o zaman. Başkası da değil." diye yanıt verdi.

Ankara'da sendikaların öncülüğüyle yapılacak olan, 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' mitingi öncesi yapılan 'Bayrağını al da gel' kampanyasını ırkçılığı ve faşizmi tetikleyeceğini ileri süren HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'a, FOX Ana Haber Anchorman'ı Fatih Portakal'dan itiraz geldi.

"EN BÜYÜK IRKÇI SİZSİNİZ O ZAMAN"

Portakal ana haber bülteninde Demirtaş'ın sözlerine tepki göstererek şunları söyledi:

"Selahattin Bey sizler o mitinglerinizi yaparken o kalabalığın içerisinde geçen seçimde Türk sayrağını sallayan insanlar vardı. Siz siyasetçiler yeri geldiğinde bu bayrağın kanında her insanımızın kanı olduğunu söylüyorsunuz. Irkçılıkla alakası yok. O bayrak bizim canımız. O bayrak bizim her şeyimiz. O bayrak bu Anadolu'da dalgalanan bizim devlet olduğumuzu bu devletin o bayrağın altında yaşadığımızı gösteren yegane kutsallardan bir tanesi. Siz eğer onu ırkçılık olarak dile getiriyorsanız en büyük ırkçı sizsiniz o zaman. Başkası da değil. O bayrağa kimse naz etmesin. O bayrakta ecdadın kanı var geçmişin kanı var bugünün kanı var."