BIST 9.121
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,48
HABER /  GÜNCEL

Hakkari ve Mardin'de mayınlı saldırı! Şehit polisler var...

Hakkari ve Mardin'den gelen şehit haberleri yürekleri yaktı. PKK'nın iki ilde de polis aracına kurduğu hain tuzak sonucu 5 polis şehit oldu.

Abone ol

Türkiye, Hakkari ve Mardin'den gelen acı haberler ile sarsıldı. Hakkari-Van karayolunda polis aracının geçişi sırasında saldırı meydana geldi ve 2 polis şehit oldu. Gece saatlerinde ise Mardin'den bir acı haber daha geldi. Mardin'in Nusaybin ilçesinde zırhlı polis aracının geçisi sırasında patlatılan bomba sonucunda 3 polis şehit oldu, 1 polis ağır yaralandı.

MARDİN: 3 POLİS ŞEHİT

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde terör örgütü PKK'lılar zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola tuzakladıkları bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada birisi komiser 3 polis şehit olurken, 1 polis de ağır yaralandı.

Nusaybin İlçesi'nin Üçyol Mevkii'nde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına terör örgütü PKK'lılar saat 23.40 sıralarında bombalı saldırı düzenledi. Zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar yola tuzakladıkları tahrip gücü bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada zırhlı araçta bulunan biri komiser 3 polis şehit olurken, 1 polis memuru da ağır yaralandı. Yaralı polis memuru Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

mardin.20150916042724.jpg 

Tahrip gücü yüksek bombanın infilak ettirilmesiyle birlikte çevredeki evlerde de büyük hasarlar meydana geldiği belirtildi. Saldırının ardından kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı. İlçenin giriş ve çıkışları tutulurken, operasyonlar sürüyor.


HAKKARİ'DE 2 ŞEHİT

Hakkari-Van karayolunda polis aracının geçişi sırasında PKK'lılar yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada iki polis şehit oldu, iki polis de yaralandı.


Olay, bugün saat 17.00 sıralarında Hakkari- Van karayolunun 30'uncu kilometresinde meydana geldi. PKK'lı teröristler yola önceden döşediği patlayıcı, polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Patlamada büyük hasar gören araçta bulunan 2 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı.



Saldırının duyulmasının ardından bölgeye gönderilen güvenlik güçleri, saldırıyı yapan PKK'lı grubun yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

 HASTANE ÖNÜNDE GERGİNLİK

Zırhlı polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada yaralanan 2 polisin  tedavilerinin yapılması için Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü sırada polislerle bir grup arasında gerginlik yaşandı. Polisler güvenlik amacıyla hastanenin acil servis önünü boşaltmak istediği sırada, Şırnak’da 13 Eylül’de güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada öldürülen ’Avareş Cölemerg’ kod adlı Emrah Yılmaz’ın morgda bekletilen cenazesi için hastane önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup arasında gerginlik yaşandı. Özel hareket polisleri, acil servis önündeki kalabalığı uzaklaştırırken, zaman zaman havaya uyarı ateşi açıldı. Bu sırada hastane çevresinde bulunan bazı gazeteciler de tartaklanarak hastane dışına alındı.

Zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola önceden döşenen patlayıcının infilak ettirilmesiyle yaralanan 2 polisin tedavileri Hakkari Devlet Hastanesi’nde devam ediyor.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, Yüksekova Adliyesi'nce tutuklanan hükümlü A.K'nin cezaevine nakledilmesi amacıyla Yüksekova Emniyet Müdürlüğü'nce görevlendirilen iki zırhlı araca terör örgütü mensupları tarafından saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yüksekova Adliyesi tarafından tutuklanan hükümlü A.K. isimli şahsın Hakkari Kapalı Cezaevi’ne nakledilmesi amacıyla Yüksekova Emniyet Müdürlüğünce görevlendirilen iki zırhlı aracın, Hakkari-Van karayolunun 35. kilometresi civarında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yol kenarına yerleştirilen mayının saat 17.30 sıralarında zırhlı araçların geçişi esnasında patlatılması neticesi 2 polis memurumuz şehit olurken, 2 polis memurumuz yaralandı, hükümlü A.K. ise vefat etmiştir."

Saldırının ardından yaralıların Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, "Bölgeye takviye kuvvet gönderilmiş olup bölücü terör örgütüne yönelik başlatılan operasyon devam etmektedir. Şehitlerimize ve vatandaşımıza Allah'tan rahmet, şehitlerimizin ve vatandaşımızın değerli ailelerine ve emniyet teşkilatımıza başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun" denildi.