BIST 9.662
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.499,37
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti aday listeleri 18 ile yüzde 7 kriteri

AK Parti milletvekili aday listesi şekilleniyor. 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar isteyen AK Parti oy kaybı yaşadığı iller için özel bir çalışma yapacak.

Abone ol

AK Parti yönetemini bir önceki seçimlerde yüzde 7'den fazla oy kaybı yaşadığı 18 il için çalışma yürütecek.

AK Parti tek başına iktidar için ‘en iyi aday’ ile seçime girme çalışmalarını sürdürürken, aday listelerinde de revizyon bekleniyor.

Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplanan ve cuma gününe kadar milletvekili adaylarını belirleyecek olan komisyonun ilk gün 14.00’te başladığı mesaisi 12 saat sürerken, çalışma önceki gece 02.30’da sona erdi.

Listelerin büyük oranda şekillendiği, İstanbul, Ankara ve İzmir ile bazı büyükşehir listelerinde özel çalışma yapıldığı vurgulandı.

YÜZDE 7'DE FAZLA OY KAYBI YAŞANAN İLLER

Milliyet'in kulis haberine göre Ak Parti’nin büyükşehir dışındaki illerde ise ‘yüzde 7 kriteri’ belirlediği öğrenildi. Partinin yüzde 7’den fazla oyunun düştüğü iller için özel çalışma yaptığı bildirildi. Bu illerde aday revizyonu yapılabilecek. Ak Parti’nin yüzde 7’den fazla oyunu düşürdüğü iller arasında adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Çanakkale, Denizli, Bingöl, Edirne, Hakkari, Elazığ, Gaziantep, Bayburt, Kayseri, Kırıkkale, Kahramanmaraş, Mardin, muş, Siirt yer alıyor. Aday listeleri ele alınırken bu illerdeki düşüş oranlarına göre değerlendirmeler yapılıyor.