BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.490,77
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte Davutoğlu'nun masasındaki son anket sonuçları

AK Parti’nin yaptırdığı anket sonuçlarına göre oyu yükselirken HDP'nin oyunda düşüş var ama çöküş yok.

Abone ol

Ak Parti az farkla kaybettiği 16 ille ilgili özel çalışma yapıyor. SP ile ittifak da bu nedenla zorlandı. Ayrıca İstanbul başta olmak üzere metropol kentlerde listelerle önemli değişiklikler olacak.

Milliyet'ten Serpil Çevikcan'ın köşesine taşıdığı kulis bilgilerine göre; İstanbul'a takviye amaçlı olarak aday kaydırılması düşünülüyor. HDP'nin adaylarına karşı Ak Parti Kürt kökenli adayları İstanbul'a çekebilir. Örneğin Mersin'den seçilen Muhsin Kızılkaya'nın İstanbul'a kaydırılmasıöngörülüyor. Binali Yıldırım İzmir'den, Numan Kurtulmuş'un Ordu yerine İstanbul'dan, Orhan Miroğlu'nun da Mardin yerine İzmir'den aday gösterilmesi gündemde.

AK PARTİ 43-44 BANDINDA

Ayrıca Davutoğlu'nun masasındaki son ankete göre Ak Parti’nin en yüksek oy oranı yüzde 43-44 bandında, MHP’den anlamlı oranda bir kayış var, CHP’de yüzde 2’lik çıkış var ama fırlayış yok, HDP’de iniş var ama çöküş yok.

HDP'DE ÇÖKÜŞ YOK

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun masasına bugüne kadar konan anketlerde Ak Parti’nin en yüksek oy oranı yüzde 43-44 bandında görünüyor.

Dağlıca saldırısıyla yükselen tansiyonun oy oranına etkisi yatay bir seyir izliyor ama şimdilik.
HDP’de iniş var ama çöküş yok.

CHP’de yüzde 2’lik çıkış var ama fırlayış yok.

Ak Parti’nin yaptırdığı kamuoyu araştırmalarına göre, partiye MHP’den anlamlı oranda bir kayış var. Tabii Orta Anadolu merkezli bir kayıştan söz ediyoruz.