BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,66
ALTIN 2.386,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fatih Belediyesine çocuk başkan

Fatih Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı seçimi yapıldı. 8'inci sınıf öğrencisi Çalık çocuk gözüyle kent sorunlarını tespit edip gündeme getirecek.

Abone ol

Fatih Belediyesi Çocuk Meclisi çekişmeli bir seçim sonrası başkanını seçti. Küçük başkan çocuk gözüyle kent sorunlarını tespit edip çözülmesi için gündeme getirecek.

Başkan Demir, çocuk meclisinin Kent Konseyi için bir vazgeçilmez olduğunu, okullarda seçimle işbaşına gelen 70 okul başkanı seçtikleri başkanı Kent Konseyi’ne gönderiyorlar. Bu arkadaşımız Kent Konseyi’nin yürütme kurulunda görev alacak ve Çocuk Meclisi’nin taleplerini Kent Konseyi’ne, oradan da Fatih Belediye Meclisi’ne gönderecek. Bu da bizim için büyük önem arz ediyor. Çocuk Meclisi’nden gelen projeler bizim öncelikli işlerimiz arasında yer alacaktır.” dedi.

Çocuk başkan adayları, yaşadıkları, sokaklarında oynadıkları kentle ilgili düşüncelerini, projelerini hayata geçirmek için iddialı olduklarını dile getirdi.

Açık oylamayla yapılan seçimlerin sonunda, Fethiye İlköğretim Okulu 8.Sınıf öğrencisi Buse Çalık Çocuk Meclisi Başkanı seçildi. Gazi İlköğretim Okulu 8.Sınıf Öğrencisi Gökhan TAHİR ise Başkan Yardımcısı oldu.