BIST 10.277
DOLAR 32,19
EURO 34,76
ALTIN 2.388,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van'ın kaderini değiştirecekler

Van'da esnaftan üniversiteye bütün kurumlar ilin kaderini değiştirmek için harekete geçti. Hedefte Van'ı "Dünya Şehri" yapmak var.

Abone ol

Vali Münir Karaloğlu’nun, Van’ı bir dünya kenti yapmak amacıyla, “2023 Dünya Şehri Van” başlattığı projenin ilk toplantısı yapıldı.

Van’ın birçok alanda lider il olmasının amaçlandığı proje kapsamında yerel yönetimler, üniversite ve sivil toplum örgüt temsilcileri aktif olarak yer alacak.

Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda ‘2023 Dünya Şehri Van’ın marka değerleriyle ile ilgili akademisyenler tarafından sunum yapıldı. ‘2023 Dünya Şehri Van’ vizyonunda eğitimden, sağlığa, insan kaynaklarından, şehirciliğe, kültür ve turizmden, tarım ve hayvancılığa kadar pek çok başlıkta; Van’ın, lider şehirlerarasında yer alması amacıyla başlatılan proje kapsamında herkesin hayal ettiği bir Van’ın oluşturulması amaçlanıyor.

HAYAL EDİLEN VAN ORTAYA ÇIKACAK

Toplantı sonrası Vali Karaloğlu, oluşturulan vizyon çalışmasının 11 aylık bir takvimde gerçekleştirileceğini anlattı. Karaloğlu, "Burada dikkat ettiğimiz çalışmayı yaparken kentin bütün dinamiklerinin çalışmanın içinde olmasına arzuluyoruz. Yani herkesin 2023'te hayal ettiği Van'ı ortaya çıkarmak istiyoruz. Benim hayal ettiğim değil, senin hayal ettiğin değil, onun hayal ettiği değil, Van'daki herkesin ortak hayalini yakalayıp, o ortak hayalle doğrudan hedefler koyup hayaller peşinde de bütün toplumu, bütün kurumları kilitlemek istiyoruz" dedi.

HERKES BU PROJEYE DESTEK VERMELİ

Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit ise Van Valiliği tarafından başlatılan bu çalışmaya herkesin kentte yaşayan bütün bireylerin ve kurumların sahip çıkması gerektiğini söyledi. Van'ın yaşanabilir bir kent haline gelmesi için kurumların üzerine düşenin en iyi şekilde yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Bozyiğit, "Katılımcılar bu yolda nasıl bir plan ve program içerisinde olacakları yönünde görüş belirttiler" dedi.

VAN TARİHİNDEKİ EN ÖNEMLİ TOPLANTI

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu, gerçekleştirilen toplantının Van’ın tarihindeki en önemli toplantılardan biri olduğunu dile getirdi.
Özellikle Van’ın vizyonunun belirlenmesi açısından önemli olduğunu söyleyen Kandaşoğlu, “Yıllardır Van’ın vizyonu değişsin, gelişsin diyoruz. Vali geldi yeni yeni gelişmeler yaşanmaya başladı. Valimizin çıkışı ile önemli adımlar atılacak. Bu toplantı bana büyük heyecan getirdi. Herkese bu konuda büyük görevler düşüyor. Van zaten tarihi ve kültürü ile bir dünya kentiydi. İnşallah bu çalışmalar Van’a büyük katkılar sunacak.” dedi.