BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.377,45
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Havaalanı çalışmaları hız kesmiyor

Kastamonu Havaalanı'nın ulaşıma açılması için çalışmalar tüm hızıyla sürerken DHMİ'den gelen bir ekipte çalışmalara katkıda bulunuyor.

Abone ol

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nden bir ekip, havaalanına yerleştirilecek olan VOR cihazının yer tespitini yapmak için helikopterle Kastamonu'ya geldi.

DHMİ ekibinin incelemelerine Vali Mustafa Kara, İl Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Karahasan ve Özel İdare Yapı ve İnşaat Şube Müdürü Hüseyin Aldı eşlik etti. DHMİ'de görevli Elektronik Atölye Şube Müdürü Mehmet Tuğrul Sardaş ve Teknik Şef Ayhan Sarsık'tan ön bir bilgi alan Vali Kara, ardından helikopterle gökyüzünden havaalanını inceledi. Vali Kara'nın havadan yaptığı incelemeye Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Karahasan da eşlik etti. Vali Kara, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, bundan sonraki en önemli görevinin Kastamonu Havaalanı olduğunu söyledi. Teknik gezi hakkında bilgi veren Vali Kara, "Bir sorun yok. Havaalanını açmak benim bundan sonraki en önemli görevimdir. Bir insan havaalanı açılır mı acaba derse, kendisini biraz daha araştırmasını tavsiye ederim. Çünkü hangi işe el atıyorsak ağırlığı oraya veriyoruz. Şu andan itibaren en önemli işimiz havaalanını açmaktır. Bunu başaracağız" dedi.

Vali Kara, "Terminal binasını ihale edeceğiz. İl Özel İdaresi hemen yol çalışmalarına bir ay içinde başlayacak ve meydanı genişletme çalışmalarını yapacak. Neden bir ay, çünkü haritaların yapılması, onaylanması, Orman'dan tahsisi bir ay sürer. Tahsis verilir verilmez çalışmalara başlayacağız. Benim kanaatim terminal binasının ihalesinde sorun çıkmazsa bu sene hazır hale geleceğiz. DHMİ'nin yapacağı şey maliyet olarak bizden çok yüksek. Ama yapımı kolay olan işler. Cihazların getirilmesi, ışıkların konulması gibi. Zor olan ve zaman alan bizim işimizdir. Kısa sürede hizmete açacağız. Ama süre veremiyorum" diye konuştu.

HELİKOPTER PİSTİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANIYOR

Kastamonu'ya son dönemde çok sayıda ambulans helikopterin gelmesiyle hava trafiğinin yoğunlaştığının farkında olduklarını söyleyen Vali Kara, helikopter pisti için de gerekli çalışmalara başlayacaklarını açıkladı. Vali Kara, Tıp Fakültesi ve 2011 yılında inşa edilmesi beklenen Devlet Hastanesi binasının bulunduğu Hacıorta mevkiinde uygun bir yer bulunabilirse pisti bu bölgeye yapabileceklerini kaydetti. Kara, sağlık yönünden çok fazla kullanılan helikopterlerin böylelikle sağlık kuruluşlarına en yakın alanda hizmet verebileceğini belirtti. Vali Kara'nın bu konuda yapacağı çalışmadan son derece memnun olacaklarını belirten DHMİ ekibi ise, ellerinde bulunan helikopter pisti projesini hemen Kastamonu'ya gönderebileceklerini kaydettiler.