BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.387,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gazi Rektörüne sözünü tut çağrısı!

Ankara Evrenliler ilçesine gelerek üniversite alt yapısı için inceleme sözü veren Gazi Rektörü Ayhan'ın yolunu bekliyor.

Abone ol

Ankara'nın ilçeleri üniversite kurma yarışında. Çubuk ve Kazan Belediyelerinin ardından bir talep de Evren ilçesinden geldi. Üniversite kurma taleplerini Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan'ı ziyaret ederek dile getiren Evrenliler Rektör Ayhan'ın, "İncelemelerde bulunmak üzere geleceğim" sözü ile ayrıldılar. Ama Ramazan ayı geçti, bayram oldu... Kurban geçti 2010 oldu... Nevruz'da geçti ama Gazi Üniversitesi Rektörü Sayın Rıza Ayhan hala Evren'e gitmedi.

Evren ilçesinden Mehmet Şahin İNTERNETHABER'e gönderdiği haberde rektörü ziyaret süreçlerini ve beklentilerini şöyle anlattı:

"Geçtiğimiz ramazan ayı döneminde, ilçemize bir yükseköğrenim bölümü veya fakülte açılmasına yönelik yapılan bir çalışmayla ilgili dosya hazırlanmıştı.

Bilindiği üzere Evren'de yıllardır inşaat halinde bulunan ve 25 yataklı olarak tasarlanan hastane inşaatı bitmek üzere, bunun yanında öğrenci yetersizliği sebebiyle son yapılan Eti ilköğretim okulununda Evren İlköğretim okuluyla birleştirilmesi kararlaştırıldı. Böylelikle iki adet yeni bina kullanıma hazır bir hal kazandı, yüksek bir öğrenci kapasitesine eğitim verebilecek olan bu binalar, fiziki açıdanda son derece elverişli ve modern.
 
Öte yandan ilçede kapatılan bazı kurumlara ait diğer boş binalar ve Belediye eski binasınında bir üniversite için hibe edilmesi düşünülüyordu, hazırlanan bu dosyada belirtilmişti. Nitekim bu binalarda bir öğrenci yurdu olmaya müsaitti.
 
Tüm bu ekleride hazırlayarak Ankara'ya yola çıkıldı, Belediye Başkanı Nedim Keskin, (eski)Kaymakam Harun Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Işık'ın da katılımıyla 3 kişilik heyet Gazi Üniversitesiyle görüşmelerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Rıza Ayhan'la görüşen ve olumlu geri bildirimler alınmıştı. Üstelik Rektör Rıza Ayhan, Belediye Başkanıyla görüşmesinde; balığıyla meşhur olan Evren İlçesini ziyaret edeceğini ve bir yemekte konuyla ilgili incelemelerde bulunacağını belirtmişti.
 
Ramazan ayı geçti, bayram oldu... Kurban geçti 2010 oldu... Nevruz'da geçti ama Gazi Üniversitesi Rektörü Sayın Rıza Ayhan hala ilçemize gelmedi.

Biz unuttuğunu düşünüyoruz ve bu vesileyle bir hatırlatmada bulunmak istiyoruz...
 
Ankara'da Çubuk ve Polatlı'da yeni üniversite kurulmasını destekleyen ve bilim insanı olan Ayhan muhakkak ki Evren'de gelişimi hızlandıracak ve ilçenin çehresini değiştirebilecek bir yükseköğrenim biriminin açılmasına bu kadar isteğe ve çabaya kayıtsız kalmayarak destek verecektir.