BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,46
HABER /  GÜNCEL

Fatih Altaylı'nın Erdoğan videosu yazısı kriz çıkardı! Fahrettin Altun kınadı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan videosuna ilişkin yazısı ortalığı karıştırdı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Habertürk'ü eleştirerek bir kınama açıklamasında bulundu.

Abone ol

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın 'O görüntüyü kim yayına verdi' başlıklı yazısı Habertürk ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı arasında krize yol açtı. Fatih Altaylı Erdoğan'ın yorgun halinin görüntüsünün kasıtlı olarak yayınlandığını ima etti. Ancak Fatih Altaylı'nın 'bant kaydı' dediği söz konusu görüntü canlı yayın çıktı. 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Habertürk'e sert tepki gösterdi. 'Habertürk'ü kınıyoruz' diyen Fahrettin Altun şunları yazdı:

-"Yalan haber, karalama ve dezenformasyon ile mücadelemiz sürüyor. Habertürk, karalama, dezenformasyon ve yalan haberden bir türlü vazgeçmiyor. Halkımızın doğru haber alma hakkını, genel olarak medyamızın itibarını garanti altına almak için çalışacağız. HABERTÜRKÜ KINIYORUZ!" 

Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy cevap verdi
Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy ise, Altun'un açıklamasını haksızlık olarak niteledi. Yaşananları bir video mesaj ile anlatan Ersoy, Altun'un paylaşımını kınadı.

Ersoy, “Doğrudan bir kurumu hedef alan açıklama yapmış olması hakikaten şaşırtıcı. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı’nın prestiji Türkiye’nin prestijidir. Onu korumak, herkesin vazifesidir. Sayın Cumhurbaşkanı’nı o yorgunlukla ekrana çıkarmak bir kazadır, hatadır bence. Şapkayı önümüze koyup düşünmek gerekirken, bir Habertürk yazarını böyle itham etmek haksızlıktır" derken, "Sayın Fahrettin Altun'un bu paylaşımını kınıyorum" dedi.

FATİH ALTAYLI NE YAZDI?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yayınlanan bayramlaşma videosuyla ilgili bir yazı kaleme almıştı. "O görüntüyü yayına kim verdi" başlıklı bir yazı yazan Altaylı, Erdoğan'ın videolu bayram mesajında gözlerinin birkaç saniyeliğine kapandığı görüntüler için şu iddialarda bulundu:

*Cumhurbaşkanı, sözlerinin ortasında derin bir iç çekiyor ve gözlerini kapatıyor, uyuklar gibi oluyor ve bir an, sanki içi geçmişçesine susuyordu. 

(...)

Bu durumun nedenlerini bilemem. Aşırı yorgunluk, rahatsızlık veya başka bin türlü şey olabilir. Aklım ermez. Ancak bu görüntülerin yayınlaması gerçek anlamda bir rezalettir.

Bu bir canlı yayın olsa anlarım. Yapacak bir şey yoktur. Ama çekilmiş, montajlanmış ve servis edilmiş bir bantta böyle bir durumun gösteriliyor olması çok ama çok fenadır. Açık biçimde, çok yakınında birilerinin Cumhurbaşkanı’nı zor duruma düşürmek istediğine, zayıf göstermeye çalıştığına işaret eder. Sonuçta bu görüntüyü sadece kendi vatandaşları ya da partilileri değil, tüm dünya izlemektedir. Dünyanın hiçbir ülkesinde, o ülkenin liderinin böyle bir görüntüsü göz göre göre banttan yayınlanmaz. Çünkü bu liderin durumunu dünya çapında tartışmaya açar. Açık bir zafiyet göstergesi haline gelir.