BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fatih Altaylı 'eline sağlık' soruşturması için savcılıkta! Altaylı'ya yurtdışına çıkış yasağı kondu

Galata Köprüsü'ndeki "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" mitingi sonrası evine dönen İsmail Aydemir’e yumruklu saldırı sonrası 'Eline Sağlık' paylaşımı yapan Fatih Altaylı hakkında iki ayrı soruşturma başlatılmıştı. Altaylı, ifade vermek için Çağlayan Adliyesi'nde savcılığa ifade verdi. Altaylı'ya yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Altaylı'nın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı.

Abone ol

İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşü sonrası Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi E.A., İsmail Aydemir'e yumruklu saldırıda bulunmuş ve ardından da tutuklanmıştı. Saldırının ardından "Eline Sağlık" paylaşımı yapan Fatih Altaylı için savcılık "Suçu ve suçluyu övme" suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

Fatih Altaylı hakkında, video paylaşım platformu üzerinden 24 Aralık 2023'te yayınladığı videoda, Ankara'da gerçekleştirilen "İsrail ve PKK'ya Lanet Mitingi"ne katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçundan re'sen ayrı bir soruşturma başlatmıştı.

Yurtdışına çıkış yasağı getirildi

Şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan Fatih Altaylı sabah saatlerinde savcılığa geldi. Prof. Dr. Celal Şengör de, Altaylı'ya adliyeye gelerek destek verdi. Savcılık ifadesinin ardından Fatih Altaylı, adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği, Altaylı hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirdi.

Altaylı'nın ifadesi ortaya çıktı

Öte yandan Altaylı'nın savcılığa verdiği ifadesi ortaya çıktı. Altaylı'nın ifadesinde, "Ben 'eline sağlık' şeklinde sosyal medya üzerinden atmış olduğum tweet olayı ile ilgili şunları söylemek istiyorum. Olay günü reklam ajansı sahibi arkadaşımla birlikte otururken İstanbul'da meydana gelen olayla ilgili sosyal medyada birçok paylaşım yapılmaya başlandı. Ben de arkadaşıma 'şimdi bir tweet atacağım, bakalım kim üstüne alınacak' diyerek 'eline sağlık' şeklinde tweet attım. Bu twetten sonra mitinge katılan, katılmayan, birçok şahıs tarafından 'AKP köpeği, din düşmanı, siyonist köpeği' tarzında kim, neyi anladıysa o şekilde bana hakaret etmeye başladı. Hakaretlerden de anlaşılacağı üzere tweetim de herhangi bir kişi veya kurum belirtmedim. Bu tweeti atmamdaki amaç tepkileri ölçüp bunun üzerine bir sosyal deney yapmak ve sonrasında yazı yazmaktı. Amacıma ulaşınca da sosyal medyadan kaldırdım. Kim, ne anlamak istediyse onu anladı. Atılı suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.