BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.426,54
HABER /  GÜNCEL

Faruk Güllü kimdir? Güllüoğlu baklavanın sahibi

Güllüoğlu baklavalarının sahibi Faruk Güllü FETÖ'den hapis yatıyor. Peki Faruk Güllü ya da kamuouyunda bilinen ismiyle Faruk Güllüoğlu kimdir aslen nerelidir? Faruk Güllü eşi ve ailesiyle ilgili bilinmeyenler.

Abone ol

Faruk Güllü Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da içinde olduğu 65 işadamıyla aynı operasyonda gözaltına alınmıştı. FETÖ'den Silivri'de hapis yatan Faruk Güllü kimdir aslen nerelidir Güllüoğlu baklavaları şimdi kimin oldu?

Faruk Güllü 15 Temmuz darbe girişiminden bir kaç gün önce 8 mağazasını Hasan Gültekin’e ait olan firmaya devretmişti. Darbe girişimi sonrası Güllü’nün şirketlerine kayyum ataması yapılmıştı. Yürütülen soruşturma sonrası Gültekin’in şirketleri de kayyuma geçti ve böylece Faruk Güllü'nün mal kaçırma operasyonu battı. Artık Güllüoğlu baklavalarının sahibi Faruk Güllü değil. Satış yapılana kadar Güllüoğlu baklavalarını devlet işletiyor.

FARUK GÜLLÜOĞLU KİMDİR : Faruk Güllüoğlu aralarında Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 65 işadamıyla birlikte FETÖ'den tutuklanmıştı. Faruk Güllü 1967 yılının Temmuz ayında Gaziantep’te dünyaya gelmiştir. İlkokul ve ortaokulu İstanbul’da, liseyi ise Ankara’da okumuştur. İlkokulu bitirdiği senenin yaz tatilinde mesleğe ilk adımlarını atarak, 11 yaşından itibaren her yaz üretimde çalışmış ve liseyi bitirdiği sene usta olarak yetişmiştir. Faruk Güllü 140 yılı aşkın babadan oğula aktarılan devraldığı baklavacılık işini 6. kuşak süregelmiş ve ilk temsilcisi olan büyük oğlu Enes Güllü, Faruk Güllüoğlu markasını devam ettirmiştir.