BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Zarrab'tan sonraki ikinci 'işbirlikçi' kim? Bomba iddia...

Reza Zarrab'ın 'işbirliği' yaparak yargılanmaktan kurtulduğu dün neredeyse kesinleşti. Zarrab'tan başka savcılığın elinde ikinci bir işbirlikçi olduğu iddia edildi. Abdülkadir Selvi o ismin kim olduğunu yazdı.

Abone ol

"Reza Zarrab davası" olarak başlayıp dün resmen "Hakan Atilla" davasına dönen ABD'deki davayla ilgili bomba iddia AK Parti kulislerini yakından bilen Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'den geldi. Selvi, ABD savcılığının elinde Zarrab'tan başka ikinci bir işbirlikçinin deha olduğunu yazdı.

Reza Zarrab davasına bakan Yargıç Richard Berman'ın "tek sanık Hakan Atilla" dediği davada Zarrab'ın itirafçı/işbirlikçi olduğu neredeyse kesinleşti. Dün gündeme gelen “Jencks materyali’ndeki işbirlikçi Zarrab mı?” sorusunun ardından bugün Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bombayı patlattı.

ESKİ HALKBANK ÇALIŞANI İŞBİRLİKÇİ OLDU

Hakan Atilla'nın avukatlarından flaş başvuru!..

 ABD savcılığının elindeki tek işbirlikçinin Zarrab olmadığını belirten Abdülkadir Selvi, ikinci bir 'işbirlikçi' olduğunu ve bu ismin Hakan Atilla'nın eski mesai arkadaşı olduğunu yazdı. Selvi o ismi şöyle tarif etti: "Daha önce Halk Bankası’nda görev yapıp bu süreçte ABD’ye iltica eden ve mahkeme ile işbirliği yaptığı söylenen başka bir isimden de söz ediliyor."


O İŞBİRLİKÇİ ATİLLA'NIN AVUKATLARINA BİLDİRİLDİ

İkinci işbirlikçinin isminin Hakan Atilla'nın avukatlarına bildirildiğini belirten Selvi, "Bu isim avukatlara bildirilmiş ancak Amerikan yasaları gereği avukatları Hakan Atilla ile paylaşamamışlar. Bakalım yargılama başlayınca ne tür sürprizlerle karşılaşacağız" ifadelerini kullandı. 

ZARRAB'IN İTİRAFLARI ÜZERİNDEN ASIL İDDİANAME GELECEK

İşbirlikçi Zarrab”ın itirafları üzerine yeni iddianameden söz ediliyor. Operasyonun ikinci ve en önemli ayağı böylece başlatılacak" diyen Hürriyet yazarı Selvi, şöyle devam etti: “Erdoğan’ı itibarsızlaştırma operasyonu deniliyor. New York Times dilinin altındaki baklayı çıkardı. Zarrab işbirliği yaptığı takdirde bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında siyasi sonuçları olabileceğini yazdı. Tabii başarabilirlerse!"

Reza Zarrab davası Türkiye'ye ne yapar? Acayip iddialar var