BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,52
HABER /  GÜNCEL

Tahir Elçi nereli eşi kim CNN Türk konuşması yeniden gündemde

Tahir Elçi kimdir aslen nereli kaç yaşında? Bundan 2 yıl önce Diyarbakır'da açıklama yaptığı sırada öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi şu anda ne yapıyor? Tahir Elçi özel hayatı ve biyografisi internethaber'de.

Abone ol

DİYARBAKIR'da 28 Kasım'da açıklama yaptığı sırada ateş açılması sonucu hayatını kaybeden Tahir Elçi'nin hayatı merak ediliyor. Her kesimden insanın ilgiyle takip ettiği Tahir Elçi'nin hayatına gelin yakından bakalım.

Diyarbakır Suriçi'nde iki yıl önce bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 1966 yılında Cizre'de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Cizre'de tamamladı. 1991 yılında D.Ü. Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

1992 YILINDA AVUKATLIK YAPMAYA BAŞLADI

1992 yılından beri Diyarbakır'da serbest avukatlık yaptı; mesleki faaliyetleri ceza ve insan hakları hukuku alanında yoğunlaştı. Kamuoyunda bilinen bir çok davada mağdurları hem yurt içindeki mahkemelerde hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde temsil etti.

Türkan Elçi ile evli olan ve iki çocuğu olan Tahir Elçi, Almanya’da bulunan Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslararası ceza hukuku ve ceza yargılaması eğitimi görmüş, bir çok ulusal ve uluslararası toplantı ve konferansa konuşmacı olarak yer almış, tebliğ sunmuştur.

İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) kurucularından olan Elçi, 1990'lı yıllardaki yargısız infaz, faili meçhul cinayetler, köy yakma davalarında mağdurların avukatlığını yaparken, Diyarbakır ve bölgedeki hak ihlalleriyle ilgili de birçok çalışmayı sürdürdü.  

GÖZALTINA ALINMIŞTI

Tahir Elçi, CNN Türk televizyon kanalında sarf ettiği "PKK terör örgütü değildir" sözleri nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla gözaltına alınmış daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Elçi, 'Tarafsız Bölge' programında "Bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK, silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan, çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir" demişti.