BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL

Fakirim ilanıyla dolandırdı

İzmir'de çocukların okuduğunu ve gelirinin olmadığını belirtip de ilan vererek yardım isteyen kişi yakalandı.

Abone ol İzmir'de, çocuklarının okuduğunu ve gelirinin olmadığını belirterek, bazı gazetelere ilan veren ve hayırsever vatandaşlardan yardım topladığı ileri sürülen kişi, huzurevinde yaşadığı ve yardıma ihtiyacı olmadığı ortaya çıkınca polis tarafından yakalandı.

Alınan bilgiye göre, polisi arayan bir vatandaş, gazetede, “çocuklarının okuduğunu ve gelirinin olmadığını” belirterek, yardım yapılmasını isteyen bir kişinin verdiği ilanı görerek, verilen banka hesap numarasına para yatırdığını, ancak daha sonra şüphelendiğini ifade etti.

İhbar üzerine polisin yaptığı araştırmada, ilandaki hesap numarasının, bir bankanın Balıkesir'deki şubesinde M.K.E'ye (68) ait olduğu belirlendi. Polisin soruşturması sonucu M.K.E'nin, İzmir'in Bornova ilçesinde bir huzurevinde kaldığı tespit edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, huzurevinde kalan M.K.E'yi yakaladı. Gözaltına alınan ve üç ayrı dolandırıcılık suçundan hakkında yakalama kararı bulunduğu belirlenen M.K.E'nin öğrenim gören çocuğu bulunmadığı da ortaya çıktı. Banka kayıtlarında yapılan araştırmada, M.K.E'nin verdiği hesap numarasına 5 kişinin belirli miktarda para yatırdıkları tespit edildi.