BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.245,60
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Biri siyasetçi biri sanatçı

Ankara'da iki kardeş Yılmaz var. Biri sanatçı diğeri siyasetçi.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz başkentte siyasi çalışmalar yaparken, kızkardeşi Nilüfer Yılmaz sanat etkinlikleriyle Ankara’da sanatseverlere hitap ediyor.

İstanbul’daki sanat etkinlikleriyle isim yapan, Mayıs 2008’de Ankara’da da bir Galeri açarak her iki ilde de çalışmalarına devam eden Erenus Sanat Galerisi, sezon açılışını 7 Ekim akşamı, Çankaya’da Pekkan Kültür ve Sanat Merkezi içindeki yeni mekanında yaptı.

Sezonun ilk sergisi, Başkentli sanatseverlerin yoğun ilgi ve katılımıyla sıcak bir ortamda gerçekleşti. Soyut ve figuratif soyut resmin 5 önemli ismini ağırlayan Galeride, Mehmet Özer, Habip Aydoğdu, Ali Candaş, Mahir Güven ve Ali Kotan’ın heyecan veren kompozisyonları sergilendi. Galerinin Cinnah Caddesi üzerindeki vitrininde şair Cemal Süreyya’nın ünlü dizesinin tuale yansıtılmış biçimi olan “Bir at oluyor soluğum…” isimli eser dikkat çekti. Sergi, 25 Ekim’e kadar gezilebilecek.

Erenus sanat Galerisi’nin bu sergi açılışına; Galerinin faaliyete geçmesinde büyük katkıları olan Pekkan ailesinin yanısıra Mesut Yılmaz, İlhan Aküzüm, Şevket Bülent Yahnici, Cemali Beyazıt ile başta Habip Aydoğdu ve Ali Kotan olmak üzere birçok Ankaralı sanatçı ve sanatsever katıldı.

Nilüfer Yılmaz, açılışta habercilere, “Mesut Yılmaz’ın siyasetteki rolü nedeniyle medyadan uzak durabilmek için yıllardır özel bir çaba harcadığını ve bunun çok zor bir uğraş olduğunu’ belirterek, “Son dönemde biraz daha rahatız bu konuda. Medyanın sanat çalışmalarımıza ve eserlerimize ilgi göstermesini istiyoruz ama bunun Başbakanın kızkardeşi olduğum için yapılması halinde rahatsızlık duyuyorum” dedi.


Erenus Sanat Galerisi Hakkında:

Bahadır Gökay ve Nilüfer Yılmaz tarafından kuruldu. Amacı, globalleşen dünyada Türk kültür ve sanatını sergileyerek yüceltmenin yanı sıra çağdaş Türk sanatçılarını ve sanatseverlerini diğer ülkelerin sanat ve sanatçılarıyla buluşturarak, uluslararası sanat platformlarındaki gelişmeler konusunda bilgilendirmek, böylelikle eğitim, birikim, yaratıcılık ve emeğin özenle değerlendirildiği bir ortam yaratmak.

Bu yöndeki çalışmaları; seçkin sanatçılara bireysel ve karma sergiler düzenlemek, yurtiçi ve yurtdışında sanat fuarları gerçekleştirmek ve bu fuarlara katılmak, sanatçılarının yurt dışında tanıtımını yaparak onlara uluslararası kimlik kazandırmak, yabancı sanatçılar için sıra dışı etkinlikler yaratmak ve bu sayede ülke tanıtımına da katkıda bulunmak, sanatçılarının yapıtlarını ve sanatsal kimliklerini internet ortamına taşıyarak, çalışmalarını her anlamda değerlendirebilmelerini sağlamak.

Nitelikli sanat etkinlikleriyle tanınan Erenus, İstanbul’daki sergilerini farklı tarihi ve otantik mekanlarda düzenlemektedir. Ankara Erenus Sanat Galerisi ise, Başkentli sanatseverleri, Çankaya’da, Pekkan Kültür ve Sanat Merkezindeki yerinde seçkin sanatçılarla buluşturarak ağırlamayı sürdürmektedir.