BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Trabzona raylı sistem

Trabzon Belediyesi kent içi tramvay sistemini hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Abone ol Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, kent içi tramvay sistemini hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Canalioğlu, ''Raylı Sistem Hattı'' uygulama projesi ile fizibilite etüdü yapımı için belediye toplantı salonunda düzenlenen sözleşme töreninde yaptığı konuşmada, kurum olarak ortaya koydukları projeleri hayata geçirme noktasında emin adımlarla ilerlediklerini, yaptıkları projelerle Trabzon'un gelecek 50 yılını şekillendirmek istediklerini ifade etti.

Trabzon'un geçmişte var olan misyonunu, vizyona taşımak durumunda olduklarını belirten Belediye Başkanı Canalioğlu, şöyle dedi:

''Trabzon'u dünya kenti olarak nitelendiriyorsak, önemli adımlar atma zorunluluğumuz olduğunu biliyoruz. 'Trabzon Belediyesi Geleceği Planlıyor' diye başlattığımız çalışma kapsamında, Trabzon'a çok önemli katma değer sağlayacak ve kentimize önemli bir vizyon katacak olan kent içi tramvay sistemini hayata geçiriyoruz.''

Konuyla ilgili ön fizibilite çalışmalarını yaptırdıklarını kaydeden Canalioğlu, şöyle devam etti:

''Şimdi de uygulama noktasında yaptığımız çalışmaları tamamladık. Bugün, uygulama projesinin yapım ihalesini kazanan İstanbul Ulaşım AŞ ile sözleşme imzalayacağız. Bu sözleşme sonunda arkadaşlarımız çalışmalara başlayarak belirlenen takvim süresi içerisinde uygulama projesini bizlere sunacaklar. Yapım aşaması için de 2009 bütçemize fasıl açtık. Bu projenin yapımı noktasında kararlı ve emin adımlarla gitmekteyiz.''

İstanbul Ulaşım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çakır ise sistemin tek hatlı raylı sistem olarak öngörüldüğünü belirterek, ''Ancak her şey projeyle birlikte netleşecek. Kısa dönemde kentin Meydan mevkisi ile güney kesimleri arasındaki ulaşım sorunlarını çözecek sistem, 4 bin 950 metre olacak. Uygulama projesi ile fizibilite etüdünü, 195 takvim gününde hazırlayacağız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Canalioğlu ile Çakır, ihale bedeli 254 bin 500 YTL olan ve 9 Nisan 2009'da teslim edilecek işin sözleşmesini imzaladı.