BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Facebook'tan korku salan Sultanbeyli mafyası

Sosyal medyada kendini elinde-belinde silah, tespih, atkı ve Sedat Peker'e benzeyen fotoğraflarla tanıtıyor.

Abone ol

29 yaşındaki Kenan Yayla birçok suçtan 10 yıl hapis yatmış. Bu durumu sosyal medyadan duyurarak adamlarıyla birlikte esnafı ve semti haraca bağlamak için kullanıyor. Videolar yayınlıyor. "Bana değil polis kralı gelse dokunamaz" diye korku salıyor.

İstanbul'da adamları ile birlikte silah zoru ile insanlardan haraç toplayan yeni yetme bir mafya lideri. Sabah si sosyal medyayı aktif şekilde kullanan Yayla'nın Sultanbeyli'de estirdiği terörü gündeme getirdi. İşte o ayrıntıları:

ESNAF KORKUYOR
Bir Sultanbeyli sakininin sözleri durumu özetliyor: "Geçen yıl doğu illerinden yeni göç eden iki aşiret kavga edince Sultanbeyli'de ortalık karıştı. Sultanbeyli'nin geçen yılki emniyet müdürü V.K. ve asayiş büro amiri İ.P. iki aşireti barıştırması için ilçenin önde geleni olarak uyuşturucu satan, sattıran çevresinde sürekli kavga eden Y.yi devreye sokunca adam kendisini büyük bir insan sanmaya başladı. O olaydan sonra kendisine 'Bingöllü K.' lakabı da takan Y. 'Bana değil polis kralı gelse dokunamaz' diye insanları korkutuyor."

SUÇ DOSYASI KABARIK
Dahası da var. İddiaya göre; Y. geçen haziranda kavga eden iki komşudan birinin yardım istemesi üzerine karşı tarafın evini kurşunlattı. 6 adamıyla birlikte tutuklandı. 2 ay Maltepe Cezaevi'nde yattı ve çıktı. Y.nin emniyet kayıtlarına göre suç dosyası da bir hayli kabarık. Y.nin 'Suç örgütü kurmak ve silah bulundurmak', 'Devleti aşağılama', 'Uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak', 'Mala zarar verme', 'Kasten adam yaralama', 'Ruhsatsız silah bulundurma', 'Görevli memura hakaret', 'Belgede sahtecilik', 'Hürriyete ve şerefe karşı suçlar', 'Evi kurşunlatma' gibi suçlamalardan emniyette kaydı bulunuyor.

PROFİL TANITIMI: İSTANBUL'DA SÖZÜ GEÇEN KABADAYI
K.Y. adına Facebook'ta kurulan hesapta, yakın adamları sık sık hayranlıklarını dile getiriyor. Ayrıca YouTube'a yüklenen "Bingöllü K. kimdir" adlı iki videoda birbirinden ilginç detaylara ve fotoğraflara yer veriliyor.
Her iki videoda özetle şu ifadeler yer alıyor: "Bingöl'de 1984'te doğmuştur. 1987'de İstanbul'a göç etmiştir. Öğretim hayatını İstanbul Sultanbeyli Teknik Meslek Lisesi'nde terk etmiştir. 2001'de 16 yaşında adam kaldırma, yaralama ve silahlı çete kurmaktan ve liderliğini yapmaktan tutuklanıp Bakırköy Sübyan Cezaevi'nde 2 yıl ve Türkiye'nin genelinde toplam 10 yıl hapis yatmıştır. Türkiye genelinde 16 ilde cezaevinde yatmıştır. Bu yaşadığı süreçte 3 kez ayrı ayrı cezaevine girmiştir. 2012'de cezaevinden çıkmıştır Bingöllü K. İstanbul Sultanbeyli'de sözü geçen bir kabadayıdır Bingöllü K. Bingöllü K. der ki, 'Biz Goncaları gönlümüzde gül yaptık. Değil ayın görkemine güneşe bile aldanmadık. Dostlarımızı Allah'a emanet ettik ama unutmadık. Bingöllü K....'

SENİN ÜSTÜNE DELİKANLI YOK

Paylaşılan videoda, K. Y.nin Bakırköy, Kastamonu, İnegöl, Edirne ve Kartal cezaevlerinde çekilmiş fotoğraflarına yer veriliyor.
Kenan Yayla'nın tespihli, silahlı ve uzun mantolu fotoğraflarıyla süslenen diğer videoda "Ruhun üzerine giydirilen bu bedeni taşımıyorsan bırak bedenin ruhunu taşısın. Alemin düzenine ayak uyduramıyorsan bırak bu alemi, harcanırsın. Bingöllü K." deniyor.
Facebook'ta K. Y. için fotoğraflarının altına yapılan hayranlık dolu mesajlar da mevcut:
Fırtına Sinan: Bu can sana helal olsun abim benim.
B. K.: Benim de yanımdaki kardeşlerime canım feda. Unutmayın ki bir mücadele varsa, sizin içindir. Benim yüküm belli can kardeşlerim.
Bingöllüyüm Ama Sana Sevdalıyım: Dayı oğlu elindeki tespihin her tanesinin bir anı vardır. Sultanbeyli'deki Bingöllüler seninle gurur duymalı. Bu da Bingöllülerin gururu
Efe B.: Her alemde dayımızdan gerisi yalan.
Fırat Y.: Aslan amcam. Senin üstüne delikanlı yok bu alemde.
Ferdi D.: Abi bir yürüyüşüne bir de asaletine hayranım. Bu Sultanbeyli'nde baba gibi adamsın. Allah nazardan saklasın