BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP açılışların reklam maliyetini sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı 113 tesise ilişkin televizyon ve gazetelerde yayınlanan reklam giderlerini TBMM'ye taşıdı.

Abone ol

Konuya ilişkin Başbakan Erdoğan'ın yazılı cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi veren Tanrıkulu, "Açılışının yapılacağı bildirilen 113 tesis için günlerdir TV'lerde, gazetelerde, internet sitelerinde ve billboardlarda yapılan reklamların maliyeti nedir? Hangi kurum tarafından karşılanmıştır?" diyerek şu konularda bilgi istedi:

"Daha önce hizmete açılmış yerlerin, tekrar açılışı yapıldığı iddiaları vardır. Bu iddialar doğru mudur? Bu açılışların giderleri hangi kuruluşlar tarafından karşılanmıştır? Daha önce de hizmete açılan tesisler hangileridir? Bu tesislerin tekrar toplu açılışını yaptığınız tesislerin içinde olduğu iddialar doğru mudur?

Hizmete açtığınız tesisler hangileridir? Bu tesislerin temeller hangi tarihte atılmıştır? İhale bedelleri nedir? Bu tesislerin maliyeti nedir? Açılışını yaptığınız bu tesisler hangi firma tarafından yapılmıştır? Hangi tarihte teslim edilmiştir? İllere göre dağılımları nedir? Yaptığınız bu tür açılışlarda ne kadar personel, araç ve gereç kullanılmıştır? Bunların devlete maliyeti ne kadardır? İllere göre dağılımları nedir?

Devletin araç ve personeli ile katıldığınız Başbakan olarak bu açılışlarda devletin kaynaklarıyla siyaset yapmış olmuyor musunuz? Bu güne kadar kaç açılış yaptınız? Açılışlarını yaptığınız tesisleri görmeden açtığınız iddiası doğru mudur?11 Aralık 2013 tarihinde açılışı yapılacağı bildirilen 113 dev eser için; Orman Ve Su İşleri Bakanlığı ve Bağlı Genel Müdürlüklerinde çalışan tüm personelin açılış için Ankara Arena Spor Salonu'na gitmesi yönünde baskı yapıldığı iddiaları doğru mudur? 12 Aralık 2012 tarihinde açılışı yapılan ve 'Dev Eser' adı verilen 112 tesisin 11 Aralık 2013 tarihinde 113 tesis olarak tekrar açılışının yapıldığı iddiaları doğru mudur? 2013 yılı içerisinde açılışı yapılan tesis ve yatırımların isimleri ve açılış tarihleri nedir?

İlgili kurumlarda çalışan personelin taşımasını yapan servislerin tören alanına gitmesi yönünde talimat aldıkları iddiaları doğru mudur? Açılışının yapılacağı bildirilen 113 tesis için günlerdir TV'lerde, gazetelerde, internet sitelerinde ve billboardlarda yapılan reklamların maliyeti nedir? Hangi kurum tarafından karşılanmıştır?"