BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  DÜNYA

6 ölümlü kazada şok iddia !

Malatya’da 5’i öğretmen 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında yolun buzlu olduğunun bildirilmesine rağmen tuz atılmadığı iddia edil...

Abone ol

Malatya’da 5’i öğretmen 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında yolun buzlu olduğunun bildirilmesine rağmen tuz atılmadığı iddia edildi.
Karayolları Malatya Şube Müdürü Yaşar Merde, o bölgeyi sürekli tuzladıklarını fakat eksi beş dereceden sonra tuzun fazla bir etkisinin olmadığını ifade ederek, kaza saatlerinde o bölgede ısının eksi 15 derece civarında olduğunu söyledi.
Malatya-Doğanşehir ilçe karayolunun buzlanmanın çok yoğun olduğu Tavşantepe ile Cumhuriyet Örnek köy arasındaki bölümünde perşembe akşam saatlerinde meydana gelen kazanın oluşumunda, bölge trafik ve jandarmanın kazadan önceki tüm uyarılarına rağmen Karayolları tarafından yola buzu eritmek üzere tuz dökülmemesinin de önemli etken olduğu öne sürüldü.
Doğanşehir ilçesinin Gövdeli beldesi ile Kapıdere köyündeki okullarda görevli öğretmenleri il merkezindeki evlerine getirmekte olan, bir doktorun da bulunduğu Bilal Andiç yönetimindeki 44 NS 615 plakalı minibüs, buzlanma nedeniyle kontroldan çıkarak karşı yönden gelmekte olan 31 ABF 36 plakalı TIR’a çarpmıştı.
Kaza sonrasında öğretmenler Derya Şahin (29), Emine Coşkun (23), Alişan Ergen (26), Erhan Yaşar (24) ve Çetin Kuşbay (29) ile minibüs sürücüsü Bilal Andiç ölmüş, Doğanşehir’de görevli doktor Özlem Sarıcı Üzmez, öğretmenler Hamza Uzan, Eren Günver ve Yunus Hoşhan da yaralanmıştı.
Bu arada, kazada hayatını kaybedenlerin bugün cuma namazı sonrası Yeşiltepe Şehir Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.
Karayolları Malatya Şube Müdürü Yaşar Merde, o bölgeyi sürekli tuzladıklarını fakat eksi beş dereceden sonra tuzun fazla bir etkisinin olmadığını ifade ederek, kaza saatlerinde o bölgede ısının eksi 15 derece civarında olduğunu söyledi. Merde, sürücülerin de hava ve yol şartlarına göre hareket etmelerinin çok önemli olduğunu kaydetti.
(İHA)