BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook'ta artık bunlar paralı

Facebook'ta beklenen değişim oldu. Artık listenizde olmayan kullanıcılara mesaj gönderirken ücret ödeyeceksiniz

Abone ol

Sosyal medya devi Facebook üzerinde mesaj göndermenin ücretli olacağı bir süredir konuşuluyordu. Bugün Facebook kullanıcılarının karşılaştığı bir mesaj uygulamanın başladığını gösterdi.

Facebook arkadaş listenizde olmayan bazı kullanıcılara mesaj atmak istediğinizde bu mesajı 0,53 TL ödeyerek karşıdaki kişinin Gelen Kutusuna gönderebileceğini belirtiyor.

Kullanıcıya alternatif bir yol da sunan Facebook,kullanıcının bu teklifi kabul etmemesi durumunda kişiye mesajı 'Diğer' klasörüne gönderebileceğini belirtiyor.

DİĞER KLASÖRÜ NEDİR?

Facebook Diğer klasörü ile ilgili şu bilgileri vermekte. Diğer klasörünüz, gelen kutunuza düşmemesi için filtrelenen mesajları ve e-postaları bulacağınız yerdir. Filtre tercihinizi doğrudan gelen kutunuzdan değiştirebilirsiniz. Diğer klasörünüze gitmek için, ana sayfanın sol tarafındaki Mesajlar'a tıklayın. Ana mesajlar görünümünüzün sol üst kısmında Diğer'e tıklayın.

ALTERNATİF MEKANİZMALAR NELERDİR?

Facebook üzerinden ücreti ödemeden mesaj göndermek isteyen kullanıcılar şimdilik kişinin diğer sosyal ağlarda bulunan profillerinden iletişim kurmaya yönlenebilir. Fakat ilerleyen günlerde Facebook hesabı ile giriş yapılan ve sadece mesaj göndermeye olanak tanıyan özel arayüzlerin gelişmesi de kaçınılmaz görünüyor.

YENİ FACEBOOK TANITILDI NELER VAR?

Facebook'un yeni uygulaması dün yapılan basın toplantısı ile Mark Zuckerberg tarafından tanıtıldı. Tanıtılan yeni tasarım ile Facebook artık "Kişiselleştirilmiş Gazete" haline geliyor.

Facebook CEO'su Zuckerberg, mobil kullanımla uyumlu görsel içeriği daha çok vurgulayan yeni tasarımı sundu.

NASIL GÖRÜRÜM?

Yeni uygulamayı görmek için facebook'ta arama bölümüne "NEWS FEED VİEW" yazıyor, gelen sayfada "YENİ UYGULAMAYI KUR" diyorsunuz. 

"KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ GAZETE"

Zuckenberg ve Facebook Tasarım Direktörü Julie Zhou, yeni düzenleme sonrası fotoğrafların ve görsellerin ön planda olacağını söylediler.

Zuckenberg, bu değişimin paylaşımlarının yüzde 50'sinin fotoğraflardan oluşmasının bir sonucu olduğunu belirtti. Zuckenberg, yapılan yeniliklerle Facebook'u "Kişiselleştirilmiş Gazete" haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Şirket sosyal medyada bolca vakit geçiren kişilere kendi paylaştıkları ve başkalarınca paylaşılanları görüntüleme konusunda daha fazla kontrol sahibi olabilecekleri bilgisini verdi. Ayrıca yeni özellik hem masa üstü hem de mobil cihazlarda kullanılabilir olacak.

YENİ FACEBOOK'TA TWİTTER'DAN İZLER

Facebook'taki en büyük değişiklik ise yeni takipçi sekmesi. Bu sekme ile abone olunan insanların bütün paylaşımları görülebilecek. Yani bu uygulama ile Facebook Twitter'daki gibi takip edilen herkesin saniye saniye bütün paylaşımlarını görmenizi sağlayacak.

Yeni tasarım ile birlikte ayrıca haber kaynağı bölümünü kendi ilgi alanlarınıza göre ayarlayabileceksin