BIST 9.729
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.439,54
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Egemen Bağış'tan şaşırtan çıkış

AB Bakanı Egemen Bağış, kimsenin fikirlerinden dolayı yargılanmadığını artık tabuların yıkıldığını söyledi.

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin son yıllarda ortaya koyduğu performansla birçok alanda önemli başarılara imza attığını belirterek, "Türkiye artık herkesin düşüncelerini ifade edebildiği, tabuların kalktığı bir ülke. Ülkede insanların fikirlerinden dolayı yargılanmadığı bir süreci yaşıyoruz" dedi.

Egemen Bağış, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yurtdışı Genç Liderler" programına katıldı.

Bağış, yurt dışında farklı ülkelerin üniversitelerinde okuyan Türk öğrencilere yönelik konuşmasında, kendisinin de uzun yıllar gurbette yaşadığını anlattı.

17 YIL YURTDIŞINDA YAŞADIM 

Yaklaşık 17 yıl yurt dışında yaşadığını hatırlatan Bağış, bulunduğu süre zarfında Türk derneklerinde aktif görev yaptığını, birçok dernekte görev alarak alt kademeden başlayıp başkanlığa kadar yükseldiğini aktardı.

GURBETTE EĞİTİM ALAN GENÇLER ÇOK ŞANSLI 

Bağış, gurbette eğitim alan gençlerin kendilerine göre çok şanslı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Çünkü biz gurbetçiyken bırakın gençleri, gurbette yaşayan Türkleri düşünen bir hükümetimiz, bir başkentimiz yoktu. Şu toplantının düzenleniyor olması bugün Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor. Çok şükür Türkiye çok farklı bir noktada. Yüreği sizinle birlikte atan, gittiği her ülkede Türk gençlerle bir araya gelen Başbakanımız var. Artık biz yurt dışındaki kardeşlerimizin sorunlarını en az yurt içindeki kardeşlerimizin sorunları kadar önemsiyoruz. Çünkü yurt dışında yaşayan her soydaşımız en az yurt içinde yaşayanlar kadar bu ülkeye sevdalıdır, bağlıdır ve bu ülkenin kalkınmasından da gurur duymaktadır."

HIZLI BİR DEĞİŞİMDEN GEÇİYORUZ

Son yıllardaki Türkiye'nin ekonomide, dış politikada ve kültürel alanlardaki performansıyla herkesin çok daha gururla, göğsü dik şekilde yürüdüğünü ifade eden Bağış, öğrencilerden çok çalışmalarını istedi.

Türkiye'nin hızla bir değişimden geçtiğini ifade eden Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye artık herkesin düşüncelerini ifade edebildiği, tabuların kalktığı bir ülke. Ülkede insanların fikirlerinden dolayı yargılanmadığı bir süreci yaşıyoruz. Bunun için çok farklı çabalar ortaya koyduk. Tabi bunu sindiremeyenler olabiliyor, bunu sindiremeyenlerle kastım, yaşıtlarınız olan bazı öğrenciler bakanlara yumurta atmayı, Başbakanımızı yuhalamayı, ülkenin güvenliğini sağlamakla görevli polislere kaldırım taşı söküp atmayı veya onlara saldırmayı marifet zannedebiliyor. Bunlar devrim değil. Gerçek devrim, Türk gençlerini eğitime teşvik etmektir, gerçek devrim yurt dışında yaşayan gençleri önemseyip getirip onlara Türkiye'nin hassasiyetleriyle ilgili bilgileri vermektir. Türkiye bunları her alanda gerçekleştiriyor."

HERŞEY İNANMAKLA BAŞLIYOR 

Bağış, herşeyin inanmakla başladığını, kararlılık ve inanç sayesinde herşeyin başarılabileceğini belirterek, Türkiye'nin buna güzel örnek oluşturduğunu anlattı. Bağış, şunları ifade etti:

"İnandığınız zaman yapıyorsunuz. İşte Türkiye ortada, biz devraldığımızda yüzde 8'lik faizlerin ödendiği Türkiye'ydi. Enflasyon canavarı denen birşey vardı. Dış politikada çantada keklik müttefik görüntüsü veriyordu ama şimdi Türkiye bölgenin en dinamik, en güçlü ülkelerinden bir tanesi. Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden bir tanesi. Bölgesindeki tüm karar mekanizmalarında fikri sorulan, dünyada en çok ülkeye uçan hava yolunun sahibi olan, birçok ülkede birçok konuda arabulucuk yapabilen bir ülke haline geldi. Çünkü biz azmettik. Biz bunları yapacağımızı söylediğimizde bize gülüyorlardı. Türk lirasından 6 sıfır atacağımızı söylediğimizde de çok dalga geçmişlerdi. Türkiye'de ders kitaplarımızı ücretsiz dağıtacağımızı söylediğimizde 'bunlar beceremezler, uçuyorlar' demişlerdi. Tablet bilgisayar dağıtacağız dediğimizde 'bu adamlar yapar vallahi' dediler. Çünkü yaptıklarımızla yapacaklarımızın güvencesini oluşturduk."

ÖRGÜTLENİN, EĞİTİME HASSASİYET GÖSTERİN 

Türkiye'nin yurt dışında yaşayan vatandaşlarının cebindeki avrolara, poundlara, dolarlara ihtiyacı olmadığını dile getiren Bağış, öğrencilerden birbirlerini sevmelerini, eğitimlerine hassasiyet göstermelerini ve yurt dışında örgütlenmelerini istedi.

Bağış, "Eğer siz bu işi önemsemezseniz daha kundaktaki çok bebekleri alırlar, dinlerini değiştirecek ailelere teslim edeler. Sizler bu işlere sahip çıkmazsanız ülkenizin aleyhinde daha çok tasarılar geçirmeye kalkarlar. Sizin annenize, babanıza, dedelerinize hakaret eden tasarıların geçtiğini hatta bunların ders kitaplarında geçtiğini, çocuklarınıza ders kitaplarında öğretildiğine şahitlik edersiniz" diye sözlerini tamamladı.