BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu acilen köşke niye çıktı?

Kimse beklemiyordu, görüşme sürpriz oldu. Kemal Kılıçdaroğlu Gül ile buluştuktan sonra kameralar karşısına geçip niye köşke çıktığını izah etti.

Abone ol

Çankaya Köşkü’nde dün sürpriz bir görüşme gerçekleşti. Köşk’e elinde kırmızı bir dosya ile gelen Kılıçdaroğlu, edinilen bilgiye göre görüşmede, İmralı sürecininin AKP ve BDP’nin ortak yürütülmesinden duyduğu rahatsızlığı iletti.

Edinilen bilgiye göre kendilerine ve Meclis’e bilgi verilmemesinden şikayetçi olan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Toplumun yüzde 50’si süreçten dışlanıyor. Bu nedenle bugünden kötüye gidebiliriz. Sürecin başarısız olmasını kimse istemez. Böyle yürütülürse başarısızlıkla sonuçlanabilir. Biz de sürecin başarılı olması için önerilerimizi gündeme getiriyoruz.”

DAHA KÖTÜ OLABİLİR

“Bugünden daha kötü bir duruma gelebiliriz, endişemiz budur. Toplumu rahatlatarak süreci götürmek daha doğru. Başbakan çıkıp ‘Bana güvenin’ diyor. Doğru işleyen demokrasilerde bu ‘bana güvenin’ açıklaması ile olmaz. Başbakan parlamentoya bilgi verir, o zaman güveniriz. Tutanakları herkes okudu. Burada terörü bitirme yönünde görüşme yok, devletin yapısını değiştirmeye yönelik pazarlık var. Bu çok rahatsız edici.”

HEYET MECLİS'TEN OLSUN

Görüşmede Kılıçdaroğlu’nun milletvekilleri ve devlet görevlilerinin dahil olduğu bir komisyonun Meclis çatısı altında oluşturulması gerektiğini söylediği öğrenildi. Süreci MİT’in kontrol etmesinden duyduğu rahatsızlığı da dile getiren CHP lideri Gül’e ‘Sürece müdahil olun’ çağrısı da yaptı.

KRİTİK DÖNEM

Kemal Kılıçdaroğlu, Köşk’ten çıkarken şunları söyledi: ”Bu kritik dönem içinde hepimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve milletine karşı olan görevlerimizi eksiksiz olarak yerine getirmeliyiz. Çünkü böyle bir dönemde kendi sorumluluklarını ihmal edenler, tarihe hesap veremezler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin binlerce yıllık birikimle zenginleşmiş aklı ve milletin derin irfanını acilen devreye sokmak mecburiyetindeyiz.”

20130307.184054_vlk_kosk.jpg