BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

F1de deprem var!

Monaco Grand Prix'si sıralama turlarında Michael Schumacher'in pole position'ı geçersiz sayıldı.

Abone ol

Monaco Grand Prix'si sıralama turlarında kural ihlali yaptığı tespit edilen Michael Schumacher'in pole position'ı geçersiz sayıldı. Alman sürücü yarışa en geriden başlayacak.

Sıralama turları biterken sondan ikinci virajı alamayan ve son zaman turlarını atan pilotların yolunu tıkayan Michael Schumacher'in pole'u geçersiz sayıldı.

Yarış komiserleri, Schumacher'in Rascasse virajında bilinçli olarak pisti tıkadığına kanaat getirdi ve Ferrari pilotunun grand prix'ye en geriden başlamasına karar verdi.

Saat 15.00'de başlayacak ve CNN TÜRK'ten naklen yayınlanacak Monaco Grand Prix'sine Fernando Alonso pole position'da, Mark Webber ikinci sırada start alacak.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), sıralama turları bittikten yaklaşık sekiz saat sonra yarış komiserlerinin Michael Schumacher ile ilgili kararını iki sayfalık bir metin halinde medyaya açıkladı.

Kararda 37 yaşındaki Schumacher'in, pistin ani ve aşırı frenaj gerektirmeyen bir bölgesinde anlamsız şekilde ani fren yaptığını ve alternatifi kalmadığı için aracını durdurduğunu, bunun 2006 Formula 1 yarış kurallarının 116'ncı maddesinin ihlali anlamına geldiği belirtildi.

Sıralamada Felipe Massa'nın geçirdiği kazadan Schumacher'in derecesinin geçersiz sayılmasıyla iki Ferrari de yarışa son çizgide başlayacak.

Çok dar ve virajlı bir pist olan Monaco'da geçiş neredeyse imkansız, bu yüzden pole position'da başlamak büyük önem taşıyor.