BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.434,56
HABER /  GÜNCEL

Eyvah kar geri geliyor!

Meteoroloji, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki hava olaylarına karşı vatandaşları uyardı...

Abone ol

Türkiye, Salı gününden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine giriyor.Hafta sonu ülkemizde etkili olan yağışlı sistem, salı gününden itibaren yerini yağmura bırakıyor.

Meteoroloji Mühendisi Barış Özgün, güneşlenmenin etkisiyle özellikle batı ve iç kesimlerde pazartesi günü 3 ila 5 dereceye varan sıcaklık artışlarının beklendiğini dile getirdi.

DOĞ BUZ KESTİ... TIKLAYIN

Ankara'da ve İstanbul'da Salı Akşamı Karla Karışık Yağmur Var. Başkent'te yağış salı günü akşam saatlerinden sonra başlayacak. Karla karışık yağmur şeklinde yağacak yağışlar, çarşambadan itibaren yağmur şeklini alacak.                              

Türkiye'nin güneyi donuyor
Yıllardır kar görmeyen Hatay bugün güne bakın nasıl bir manzarayla başladı. Ayrıntılar için TIKLAYIN

İSTANBUL'A DA UĞRAYACAK

İstanbul'da Salı gününden itibaren yağış bekleniyor. Yurdun doğusu ise hafta başından itibaren kar yağışlı. Yağışlar cumartesi gününe kadar devam edecek. Uzmanlar çığ tehlikesine karşı dikkat diyor.

BÖYLE KAR GÖRÜLMEDİ... TIKLAYIN

YURDUN DOĞUSU DONUYOR

Depremin vurduğu Van'da etkili olan soğuk havanın etkisi ile dere ve göller dondu. Gürpınar İlçesi'nde bulunan Zernek Baraj Gölü'de oluşan 15 santimlik buz kütleleri 'buzul çağı'nı andırdı.

Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan Van'da şimdi de soğuk hava etkisini gösterdi. Kent genelinde çadırlarda kalan 40 bine yakın depremzedelerin yaşamı daha da zorlaştı. Son 1 haftada bastıran aşırı soğuklar kentteki dere ve gölleri de dondurdu. Kent genelinde gece sıfırın altında 20 dereceyi bulan soğuk birçok dere ve gölün donmasına, ağaçların bile buz tutmasına neden oldu.

BUZUL ÇAĞI GİBİ

AÇ KURTLAR ŞEHRE İNDİ!
Bitlis'de yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan kurtlar Bitlis Devlet Hastanesi'nin bahçesine kadar indi!
İŞTE O GÖRÜNTÜLER...

göl ve dereyi dondurdu. Göl ve derelerin donması nedeniyle hayvanlarını sulayacak yer bulayanlar da taşıma su ile hayvanlarını suladı. Besicilikle uğraşan Ali Canpolat, Soğuklar bizim gibi hayvanlarımızı da olumsuz etkiledi. Hayvanlarımız donan su göletlerinden dolayı içecek su bulamıyor. Biz de çare olarak buzları kırarak taşıdığımız su ile hayvanlarımızı besliyoruz dedi.

BİRÇOK İL KARA TESLİM

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Adana'da etkili oldu. Merkeze bağlı 15 kilometre uzaklıktaki Mustafalar ve Gökbuket köylerine lapa lapa kar yağdı.

Konya'da bu sabah başlayan yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. İstanbul ile Konya arasındaki uçak seferleri iptal edildi.Şehirlerarası yollarda ulaşım güçlükle yapılırken, yaklaşık 100 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kent merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 20 santimetreye kadar ulaşırken yüksek kesimlerde 70 santimetreyi buldu. Sabahın ilk saatlerinde Konya-Adana, Konya-Ankara, Konya-Antalya ve Konya- Isparta karayolunda zaman zaman ulaşımda aksamalar oldu. Şehirlerarası yolcu taşıyan otobüslerinde yaklaşık 1 saat hareket etmesine izin verilmedi.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 134 ve Ağrı 40 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Sibirya soğuklarının yaşandığı Erzurum kent merkezinde buzlanan yollar trafik kazalarını da beraberinde getiriyor.

BAZI UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yolları'nın (THY) Gaziantep ve Şanlıurfa uçak seferleri kötü hava şartları nedeniyle iptal oldu.

THY'nin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleştirilmesi planlanan uçak seferlerinden, TK - 2220 Gaziantep ve TK-2246 Şanlıurfa seferleri varış noktalarındaki kötü hava şartları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi. THY'nin Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş'a gerçekleştirilecek olan uçak seferlerinde ise gecikmeler yaşandı.