BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.306,52
HABER /  GÜNCEL

15 bin TL maaşla eleman aranıyor!

Giderek büyüyen sağlık turizminde eleman ihtiyacı doğdu. Sektörde maaşlar 15 bin liraya ulaşıyor...

Abone ol

Son yıllarda giderek güçlenen ekonomisiyle her alanda adından söz ettiren Türkiye, sağlık turizminde de dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Sektörün birçok kolunda binlerce elemana ihtiyaç duyulurken, bu sektörde çalışan elemanların maaşları 3-15 bin lira arasında değişiyor.

Özellikle de saç ekimi konusunda kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını söyleyen Türk Hair Trans Saç Ekim Merkezi Başkanı Handan Acıkök, "Saç ekiminde dünya liderliğine oynuyoruz ama 8-10 bin lirayı bulan maaşlara rağmen kalifiye eleman sıkıntısı had safhada" dedi. Sağlık sektöründe binlerce kalifiye elemana ihtiyaç olduğunu vurgulayan Acıkök, "Günümüzde, ülkemiz standartlarına göre bu alanda çalışanların maaşları oldukça yüksek" dedi.

Kendi merkezlerine başta İngiltere, Almanya ve Fransa olmak üzere Avrupa'dan çok sayıda kişinin geldiğini belirten Acıkök, bu yıl içinde Almanya, İsveç, ABD, Dubai ve Irak'ta temsilcilik açmayı hedeflediklerini kaydetti.

"Ayrıca ekibimize 50-60 kişiyi daha istihdam etmeyi planlıyoruz" şeklinde konuşan Acıkök, özellikle hemşirelik ve sağlık memurluğu okuyanların sektöre girmelerinin daha uygun olacağını, ancak ilave bir eğitim almaları gerektiğini ifade etti.