BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.505,24
HABER /  DÜNYA

Eylemcilerden polise kandil simidi

KESK ve DİSK’in iş bırakma eylemi kapsamında Taksim Gezi Parkı protestolarına destek olmak için Kızılay Meydanı’na yürüyen eylemciler, Miraç...

Abone ol

KESK ve DİSK’in iş bırakma eylemi kapsamında Taksim Gezi Parkı protestolarına destek olmak için Kızılay Meydanı’na yürüyen eylemciler, Miraç Kandili nedeniyle polis ekiplerine kandil simidi dağıttı. Çevik kuvvet ekiplerine papatya veren eylemcilerden bazıları, TOMA’ların önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yıllardır miting için hiçbir kurum veya sivil toplum kuruluşuna izin verilmeyen Kızılay Meydanı, iş bırakma eylemi kapsamında bu kez sendikacılara açıldı. Polis, meydanı tamamen eylemcilere bıraktı. Başbakanlık Merkez Binası’nı güvenlik çemberine alan polis, TOMA’lar ve kurulan barikatlar dışında eylemcilerle karşı karşıya gelmedi. Alan çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri, havadan ise biri özel harekata ait olmak üzere üç polis helikopteriyle Kızılay etrafında kuş uçurtmadı.
Kızılay Meydanı’nda toplanan yaklaşık 12 bin gösterici, şenlik havasında eylemlerine devam ederken, bazı eylemciler ise polis ekiplerine Miraç Kandili dolayısıyla kandil simidi dağıttı. Çevik kuvvet ekipleriyle sohbet eden ve onlara papatya veren eylemciler, TOMA’ların önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadı. Polisler ise bu durumdan memnun olduklarını belirtti.
Öte yandan eyleme CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ile CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de destek verdi.
(İHA)