BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Alman Bakan’dan Gezi açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Türkiye’de devam eden eylemlerle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaparak, "Türk hükümeti, Tür...

Abone ol

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Türkiye’de devam eden eylemlerle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaparak, "Türk hükümeti, Türkiye’nin modernleşmesini ciddiye aldığını kanıtlayabilir ve kanıtlamak zorundadır" dedi.
Almanya Büyükelçiliği tarafından yazılı bir açıklama yapılarak, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Türkiye´deki Gezi Parkı protestolarıyla ilgili olarak değerlendirmesi paylaşıldı. "Protestolar bize ve Türk hükümetine Türkiye´de artan bir şekilde bir sivil toplumun oluştuğunu göstermiştir" diyen Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle, "Bu sivil toplum, sesini duyurmakta ve haklarını talep etmektedir. Geldiğimiz noktada Türk hükümeti, Türkiye’nin modernleşmesini ciddiye aldığını kanıtlayabilir ve kanıtlamak zorundadır" dedi.
Westerwelle, "Başarılı ve modern bir Türkiye sadece ekonomik dinamizmle parlamamalıdır. Aynı zamanda çoğulculuğu ve vatandaşlık haklarını da açıkça tanımalıdır" değerlendirmesinde bulundu.
(İHA)