BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Keçiler birincilik için yarıştı

Kilis’te, “En İyi Kilis Keçisi” yarışması ilginç görüntülere sahne oldu. <br/>Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, dünyaca ünl...

Abone ol

Kilis’te, “En İyi Kilis Keçisi” yarışması ilginç görüntülere sahne oldu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, dünyaca ünlü Kilis keçisi için bu yıl ilk kez yarışma düzenlendi. İl müdürlüğü bahçesinde düzenlenen yarışmaya; Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Hayvancılık Daire Başkanı Bekir Ankaralı, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Çolak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, Kilis Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Cırnavuk, keçi yetiştiricileri, daire amir ve müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Yapılan protokol konuşmalarından sonra Mustafa Kemal Üniversitesi öğretim üyesi Osman Biçer’in jüri başkanlığını yaptığı ve Prof. Dr. Mustafa Keskin, Ziraat Yüksek Mühendisi Zeynel Göçmez ile Yrd. Doç. Dr. Sabri Gül’den oluşan jüri heyeti, yarışmayı başlattı. 24 keçi, jüri önünden geçtikten sonra protokol üyelerinin bulunduğu alandan geçerek yarışma alanına geldi. Jüri heyeti, keçileri tek tek, yaşlarından verdikleri süte kadar 9 ayrı teste tabi tuttu. Keçi yetiştiricileri ile yarışmayı izleyenler de merakla sonuçları bekledi. İnceleme tamamlandıktan sonra keçi üreticileri yetiştirdikleri keçilerden süt sağarak, elektronik terazi de tarttı. Yapılan değerlendirme sonucu birinci; Mehmet Arslan’a ait keçi, ikinci; Mehmet Töremiş’in yetiştirdiği keçi, üçüncü; Ali Çetin’nin yetiştirdiği keçi, dördüncü ise Mehmet Kaya’nın yetiştirdiği keçi oldu. Yarışma sonucu dereceye giren keçi yetiştiricilerine çeşitli ödüller verildi.
(İHA)