BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

DİSK, Gezi Parkı’na yürüdü

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla yürüyüş yaptı. <br/>Şişli’de bulunan DİSK Gen...

Abone ol

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla yürüyüş yaptı.
Şişli’de bulunan DİSK Genel Merkezi’nde toplanan sendika üyeleri, Gezi Parkı’na yürüdü. Taksim Gezi Parkı’na geçiş öncesinde Kazancı Yokuşu’na uğrayan DİSK Heyeti, burada hayatını kaybeden işçiler için karanfil bıraktı. Sendikacılar, daha sonra Taksim Gezi Parkı’na gelerek basın açıklaması yaptı. Taksim Gezi Parkı eylemcilerini selamlayan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Sizin burada, haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, baskı ve sindirmelere karşı özgürlükleri, güzellikleri savunan direnişinizin her saniyesi, her dakikası dünyanın diğer bütün hakları ve insanları için büyük bir umut büyük bir kazanımdır. İşte burada ortaya çıkardığınız, birlikte şekil verdiğiniz, birlikte ürettiğiniz özgür insanlardır. 10 gündür buradaki görkemli büyük buluşmanın bu güzelliklerin bir araya getirilmesinin büyük bedelleri oldu. İki insanımızı, iki omuzdaşımızı, iki özgürlük ve adalet savaşçısını toprağa verdik. Hatay’da Abdullah Cömert ve İstanbul 1 Mayıs Mahallesi’nde Mehmet Ayvalıtaş kardeşlerimizi sonsuzluğa uğurladık. Abdullah ve Mehmet ölümsüzdür" dedi.
Basın açıklamasının ardından Disk Genel Başkanı Kani Beko, Gezi Parkı’nı gezerek burada bulunan eylemcilerle sohbet etti.
(İHA)