BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.324,78
HABER /  EKONOMİ

Eşya ihtiyacı olana devletten geri ödemesiz 5 bin TL destek! Başvuru şartları belli oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Birçok destek ödemesini bünyesinde barındıran Bakanlık eşya ihtiyacı olanlar için geri ödemesiz 5 bin TL destek sağlıyor. Başvuru şartları ve detayları belli olan nakit para destek ödemesini almak için başvuru yapmanız yeterli ancak başvurular bu kez e-Devlet üzerinden değil. İşte bakanlığın 5 bin TL eşya destek ödemesi ilişkin detaylar...

Abone ol

Devlet tarafından verilen nakit para destek ödemeleri kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla çok sayıda ödeme ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Birçok vatandaşa can suyu olan bu ödemeler düzenli olarak yapılmaya devam ederken eşya ihtiyacı olan ailelere yardım eli uzatan Bakanlık geri ödemesiz 5 bin TL vermek için gerekli başvuru şartlarını duyurdu. Peki 'EŞYA YARDIM PARASI' olarak adlandıran bu ödemeyi almak için yapmanız gerekenler neler? Eşya yardımı nedir, nasıl alınır? Eşya yardımı ödemesi başvurusu nasıl yapılır? İşte 5 bin TL geri ödemesiz eşya yardımı almak için yapmanız gerekenler....

Barınma yardımları 

Aile Bakanlığı, vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamak için "Barınma Yardımı" adı altında çeşitli yardımlar sunmaktadır. Bu yardımlar, maddi sıkıntı yaşamalarını önlemek amacıyla verilmektedir. Yardımlar, betonarme ev yardım desteği, prefabrik ev yardım desteği, ev bakım onarım tadilat desteği ve eşya yardım parası olmak üzere dört ana kategoride toplanmaktadır.

40 bin lira nakit para yardımı

Vatandaşlar, betonarme veya prefabrik ev yapmak veya evlerinin bakım onarım tadilatını gerçekleştirmek için 40 bin lira nakit para yardımı alabilirler. Haberimizde, vatandaşların yaşadıkları alanları güzelleştirmek ve eşyalarını yenilemek için verilen 5 bin lira para yardımından bahsedeceğiz.

Eşya yardımı parası nedir? 

Eşya yardım parası, devlet tarafından sağlanan bir sosyal yardım ödemesidir ve sağlıksız ve kötü durumda olan evlerde yaşayan vatandaşların yaşam alanlarını iyileştirmeleri ve eşyalarını değiştirmeleri için verilmektedir. Bu yardımdan sadece gerçek ihtiyaç sahipleri faydalanabilir. 

Eşya yardımı parası ne kadar?

Barınma yardımları kapsamında yer alan eşya yardım parası, ihtiyaç sahibi vatandaşların yaşam standartlarını artırmak için verilen bir yardımdır. Bu yardım kapsamında, Aile Bakanlığı tarafından geri ödemesiz olarak 5 bin lira verilmektedir.

Eşya yardım parası, ev eşyaları, mobilyalar, beyaz eşyalar, mutfak eşyaları gibi ihtiyaç duyulan eşyaların alınmasına yardımcı olmak amacıyla verilmektedir. Bu sayede, ihtiyaç sahibi vatandaşların yaşam alanları daha sağlıklı ve konforlu hale getirilebilmektedir. Verilen para tamamen karşılıksızdır ve geri ödenmesi gerekmemektedir. Yardım parası, ihtiyaç sahiplerine doğrudan ödenmektedir.

Eşya yardımı parası şartları neler?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşya yardım parası almak isteyen vatandaşların uygun olması gereken şartları açıkladı. Eşya yardım parasından yararlanmak için tek bir koşul bulunmaktadır: kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3'te 1'inden az olması. Bu şartı karşılayanlar eşya yardım parası talep edebilirler. Eğer kişi, bu şartları karşılıyorsa ve yaşadığı ev ve eşyaların sağlıksız ve kötü durumda olduğu belgelenirse, ödemeleri hemen yapılacaktır.

Eşya yardımı parasına nasıl başvurulur?

Eşya yardım parasına başvurmak isteyen vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru yapabilirler. Bu başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veya kaymakamlıklara bizzat giderek yapılabilir. Başvuru esnasında, kimlik ve gelir belgelerinin yanınızda olması gerekmektedir. Başvuru belgeleri, Aile Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde de bulunmaktadır ancak başvuru online olarak yapılmamaktadır. Yalnızca yüz yüze yapılan başvurular kabul edilmektedir. Eşya yardım parası için internet üzerinden yapılan başvurulara itibar edilmemesi önemle vurgulanmaktadır.