BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.400,42
HABER /  GÜNCEL

Esrara başlama bahanesine bak

Esrarla yakalandı. Öyle bir bahane uydurdu ki gülmemek elde değil...

Abone ol

Samsun’da esrar satmak ve kullanmak suçundan tutuklu olarak yargılanan 32 yaşındaki Ahmet Karcı, duruşmada ilginç bir savunma yaptı. Karcı, alkolü bırakmak için esrara başladığını söyledi. Arkadaşı Hakan Öztürk ise arabada bulunan esrar ile ilgisinin olmadığını ileri sürdü. Mahkeme 2 sanığın da tahliyesini kararlaştırdı.

Samsun Organize Sanayi Sitesi’nde 4 ay önce otomobillerini tamir ettirmek isteyen Ahmet Karcı ve akadaşı Hakan Öztürk, bir ihbar üzerine polisler tarafından yakalandı. Otomobilde 3 kilo 200 gram esrar bulununca da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan sanıklardan Karcı, esrarın kendisine ait olduğunu belirterek, “Alkolü bırakmak için esrara başladım. Arkadaşımın bundan haberi yoktu” dedi.

Diğer sanık Hakan Öztürk de, otomobildeki esrardan kendisinin haberinin olmadığını söyleyerek tahliyesini istedi. Sanıkların, cezaevinde bulundukları süre ve delillerin toplanmış olmasını gözönünde bulunduran mahkeme, tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerini kararlaştırdı.