BIST 10.604
DOLAR 32,23
EURO 35,05
ALTIN 2.489,79
HABER /  SPOR

Bağışlayın! Kahraman olun

Millilerin alacağı prim isyan ettirdi. Çağrı şu; "Şehit ailelerine bağışlayın kahramanlığızı görelim!"

Abone ol

İNTERNETHABER/

Milli Takım futbolcuları Bosna-Hersek'i yenip gruptan çıkarlarsa muazzam bir prim alacaklar. Türkiye'nin finallere gitmesi durumunda futbolcular kişi başı ortalama 450'şer bin dolar, Fatih Terim de 700 bin dolarla ödüllendirilecek.

Bu haber kamuoyundan büyük tepki topladı. Milli Takım'ın ve Fatih Terim'in bu primi hak etmediklerini düşünen taraftarlar "bu primleri şehit ailelerine bağışlayın" dedi.

ŞEHİT AİLELERİNE BAĞIŞLA YOKSA SEYRETMEM

Taraftar, Fatih Terim'in "Moldova Maçı'na şehitlerimiz için çıkıyoruz. Kazanırsak primlerimiz şehit ailelerine" sözünü hatırlatıyor ve ekliyor: "Bu kadar kolay grupta işi son maça bırak, kahraman ol!.. Yok öyle prim. Yazık bu ülkede yaşayan, sizi destekleyen milyonlarca parasız insana. Eğer alacaksanız da şehit ailelerine bağış yapın. İşte o zaman gerçek kahraman olsursunuz"

Hatta gönlü Türkiye için atan bu kişiler, primin şehit ailelerine bağışlandığı açıklanmazsa, maçı seyretmeyeceklerini de özellikle belirtiyor.

BİR ER 12 LİRA ALIYOR

Taraftarın isyanını en iyi açıklayan sözler yine bir Milli Takım sevdalısından geliyor:  "Elinde silah dağda hain avlayan evlada verilen er maaşı 12 lira. Eğer çavuşsan 13 lira 50 kuruş. Bir jilet, bir çorap parası yani...  Ölüm tehlikesi de cabası... Sosyal hayatta futbolun eğlence olarak oynandığı düşünülürse ve sen Türk Milli Takımı'nın formasını giyiyorsan para alamazzın. Hatta üstüne para vermelisin. Bu hassas zamanda bu rakamlar insanı çok yaralıyor."

PRİM İÇİN KAZANIRSANIZ YAZIKLAR OLSUN

Milli Takım'a gönül vermiş bu insanlar "Bu gruptan 1. çıkılması gerekiyorken, 2.'lik bile zora sokuldu. Bu kadar primlik ne yapıldı?" diye soruyor ve "Prim için maç kazanacaklarsa yazıklar olsun"  isyan ediyor

MEHMETÇİK İÇİN OYNAYIP KAYBETTİLER, ŞİMDİ NE YAPACAKLAR

Türkiye'de bu kadar yardıma muhtaç insan varken, böylesine büyük bir paranın futbolculara dağıtılmasını "ayıp" olarak karşılayan Milli Takım taraftarına göre "Milli maçlardan para alınmaz. Milli maçlarda futbolculara bire madalya verilsin, onlar da torunlarına gösterip gururlanırlar"

Milli Takım'ın içine düştüğü duruma "üzülen" bir grup taraftar da "daha önce Mehmetçik için oynadılar kaybettiler, bırakın şimdi de kendileri için oynasınlar. Bakalım ne yapacaklar?" diyerek duruma ironiyle yaklaşıyor.

PRİMLER SPONSORLARDAN

Öte yandan ödenecek primlerin federasyonun kasasından çıkmayacağı, sponsorlardan gelecek paralarla karşılanacağı ifade ediliyor.