BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.400,16
HABER /  GÜNCEL

Eskişehirde cin söylentisi

Eskişehir'de kulaktan kulağa bir söylenti yayıldı. Polislerin cinleri görüp ürperdiği iddia edildi. Şehir halkı panikte.

Abone ol

Eskişehir Müftüsü Abdullah Ceyhan, kentte bir hamamda cin olduğu söylentilerinin artması üzerine Çarşı Camisinde ''cin'' konulu vaaz verdi, İl Emniyet Müdürlüğü de söylentilerin ciddiye alınmaması için yazılı açıklama yaptı. Eskişehir Müftüsü Abdullah Ceyhan, bir hamamda cin olduğu yönündeki söylentilerin artması üzerine Çarşı Camisinde cin konulu vaaz verdi.

CİNLERE İNANMAMAK DA DOĞRU BİR DAVRANIŞ DEĞİLDİR
Cinlerin bastığı iddia edilen hamamın karşısındaki camide vaaz veren Müftü Abdullah Ceyhan, vatandaşların ısrarı üzerine bu konuda vaaz verdiğini kaydetti. Ceyhan, cinlerin Kuran-ı Kerim'de ve ayetlerde yer alır. Dünyada insanlar dışında da canlılar bulunur. Ancak, cinler şuna veya buna zarar vermek için ve korkutmak için, diğer insanlara engel olması gibi konusu mümkün değildir. İnanan insanlar sürekli dua okumalı ve temiz olarak gezmelidir.''

POLİSLER ÜRPERDİ Mİ?
Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada da, son zamanlarda Eskişehir kamuoyunda, ''bir hamamda, sabaha karşı bir vatandaş tarafından cin görüldüğü, konu ile ilgili Çarşı Polis Merkezi Amirliğine müracaat ettiği, olay yerine giden polislerin de aynı görüntülerle karşılaşıp ürperdiği'' şeklinde söylentilerin yayıldığı bildirildi. Herhangi bir hamamda böyle bir olay olmadığı gibi Emniyet Müdürlüğüne de bu konuda bir müracaatın yapılmadığı bildirildi.
''İŞLERİM YARI YARIYA AZALDI''
Bu olayların yanlış ve asılsız söylentilerden oluştuğunu ifade eden hamam işletmecisi Arslan, şöyle konuştu: ''Bu iddianın nasıl ve nereden çıktığını bilmiyorum. Bu, sadece bana değil, Eskişehir'e, çalışanlara ve devletin vergi kaybına neden olabilecek bir söylentidir. Ancak, insanlar nedense kulaktan kulağa fısıldayıp duruyor. Bu söylenti kentteki diğer termal tesisler de etkiliyor. İddia kent dışında duyularsa kentin prestijine de zarar verecektir. İşlerim yarı yarıya azaldı.''