BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Rumeli Türkleri kınadı

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği LAHEY Adalet Divanı'nın Srebrenica kararını kınadı.

Abone ol

LAHEY Adalet Divanında alınan “Srebrenica'da olanlar soykırımdır, fakat Sırbistan katliamdan sorumlu değildir.” kararı Batı Dünyasının çifte standardına örnek bir utanç vesilesidir.


1995 yılının 11 Temmuzunda tüm dünyanın gözleri önünde, BM Barış gücü askerlerince güvenli bölge ilan edilmiş olan Srebrenica'da, silahları BM ce alınmış 8000 Bosnalı Müslüman ve üç yıl süren Sıp saldırıları neticesinde 200 bin Bosnalının acımasızca katledilmesine rağmen LAHEY ADALET DİVANININ bu kararı inasanlık aleminin vicdanında silinmeyecek bir yara açmıştır.

Sırplar tarafından 200 bin kişi katledilmesine rağmen, yargı sürecinde soykırımın 8000 kişiyle sınırlı tutularak karara bağlanması,katledilen diğer 192 bin kişinin faili mechul bırakılarak akıbetlerinin sorgulanmaması ayrı bir hukuk ihlalidir.

Soykırımda Batının özellikle Hollanda'nın sorumluluğundan hiç söz etmeyen ve Bosna – Hersek'in Sırbistandan tazminat istemesinin yolunu kesen bu kararla,soykırımın tüm sorumluluğu birkaç kişinin omuzlarına yüklenemez.

Hukuki geçerliliğini yitirmiş,tamamıyla siyasi mahiyete alınmış bu karar
Sırbistan'ı vicdanlarda aklıyamıyacağına ve üzerindeki soykırım töhmetini
kaldıramayacağına inanıyor ve RUMELİ BALKAN TÜRKLERİ adına ŞİDETLE KINIYORUZ.