BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  GÜNCEL

Kağıt toplayıcılara savaş

Bakırköy Kaymakamlığı çevre kirliliğine savaş açtı. Kaymakamlık kağıt toplayanların araçlarına el koyuyor.

Abone ol

Çevre kirliliğine yol açtıkları için kağıt toplayıcıların ilçede atıkları toplamasını yasaklayan  Bakırköy Belediyesi, Kaymakamlık Çevre Koruma Müdürlüğü ve Bakırköy Emniyet Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü operasyon sonucunda 5 kamyonete el kondu, yirmiye yakın el yapımı araç da imha edildi.

İlçede kağıt ve benzeri geri dönüşümü olan atıkların toplanmasını yasaklayan Bakırköy Kaymakamlığı, yasağa rağmen çevreyi kirleten ayrıca boş bina ve arazilere atıkları yığın kağıt toplayıcılarına karşı sıkı bir denetim başlattı. Kaymakamlık Çevre Koruma Müdürlüğü, Bakırköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak yürüttüğü operasyonda beş kamyonet trafikten men edildi. El konulan yirmi el yapımı araç da imha edildi. Bakırköy Belediyesi zabıta ekipleri ve Çevre Müdürlüğü ekipleri ilçeyi sokak sokak gezerek el arabasıyla kağıt toplayanları tespit edip araçlara el koyuyor. Yapılan denetimlerde atık toplama yeri olarak kullanılan boş arsa ve araziler Bakırköy Belediyesi’nce temizleniyor. Denetimler gece gündüz devam edeceği belirtildi.

İlçede konteynırlara bırakılan çöplerin gün içinde kağıt toplayıcılar tarafından sürekli karıştırılarak çevrenin kirletildiğini ve yere saçılan çöplerin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Kaymakam Şahin, “Çevre kirliliğinin önüne geçmek için kağıt toplayıcıların sokaklarda çöp toplamasını yasakladık. Belediyemiz zaten geri dönüşümü olan atıkları topluyor. Bu anlamda ekonomik olarak da büyük bir kaybımız olmayacak. İlçemizde kötü görüntü oluşturan ve çevre kirliliğine yol açan atık toplama işlemi tamamen kaldırılacak. Bu konuda taviz vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Şahin ayrıca Kartaltepe Mahallesi Koşuyolu Caddesi üzerinde bulunan eski Derby fabrikasında barınan kağıt toplayıcılarının binayı boşaltmaları için 20 gün süre verdiğini ifade etti.