BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Deccal Vatikanın başına dert oldu

Kendini önce Hz. İsa sonra da Deccal ilan eden Jesus Miranda’nın 100 bin müridi 26 ülkede Vatikan karşıtı gösteri yaptı.

Abone ol

Porto Riko doğumlu rahip Jose Luis De Jesus Miranda, 2004 yılında Hz. İsa olduğunu ilan ederek “Ben yeryüzüne ikinci kez gelen İsa Mesih’im. İnsanlığa barış getirdim” dedi. ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan Miranda, etkili konuşmalarıya 100 bin mürit toplamayı başardı ve Büyüyen Lütuf Kilisesi’ni kurdu. Miranda geçtiğimiz yıl ise ani bir U-dönüşü yaparak İsa değil, Deccal olduğunu öne sürdü. Binlerce müridi onun Deccal olduğuna inanıp kollarına şeytanı simgelediğine inanılan 666 dövmesi yaptırdı.

“Şeytan yoktur” diyor

Çılgın rahip, müritlerini harekete geçirerek bugüne kadar Vatikan karşıtı düzenlenen en büyük gösteriye imza attı. Miranda, “Kıyamet gününe kadar insanları kötülüğe ikna etmeye çalışacağına inanılan Deccal’in aslında kötü olmadığını” savunarak “Şeytan da yok günah da yok. Deccal’in amacı kötülüğün, insanları sömürenlerden geldiğini kanıtlamaktır. Vatikan’ın hakimiyetine son verilsin” dedi. 26 ülkede 100 binden fazla Miranda yanlısı gösteri yaptı.

AKIL HASTASI MI?

Deccal’in yeryüzüne inip kıyamet gününe kadar insanları kötülüğe teşvik edeceğine inanılıyor. ABD’li yetkiler Miranda’nın akıl hastası olduğunu öne sürdü.