BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.459,54
HABER /  GÜNCEL

Dekan bu fotoğrafı görmemiş

İnternette bir kadın tarafından kandırılarak dolandırıldığını iddia eden dekan basındaki fotoğrafların gerçek dışı olduğunu söyledi.

Abone ol

İnternette tanıştığı kadın tarafından dolandırıldığını iddia eden Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Erdoğan Berçin, dolandırıcılık iddiasıyla yargılandığı davada beraat eden Zühre Özdemirci'nin kendisine gönderdiği fotoğrafları mahkemeye delil olarak gösterdiğini bildirdi.
Berçin, yaptığı açıklamada, internet yoluyla tanıştığı ve evlenmeyi planladığı, daha sonra kendisini 135 bin YTL dolandırdığını iddia ettiği Zühre Özdemirci'nin, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada beraat ettiğini anımsattı.

BASIN ÇARPITTI
Özdemirci'nin dolandırıcılık iddialarını reddettiğini, ancak kendisinin ona para gönderdiğini kabul ettiğini ifade eden Berçin, internet ortamında görüştükleri süre içinde Özdemirci'nin kendisini tanıtmak için manken Yüksel Ak'ın fotoğraflarını kullandığını, ancak bu konunun çarpıtıldığını anlattı.

Kendisine gönderilen fotoğrafların manken Yüksel Ak'a ait olduğunu tahmin edemediğini, çünkü fotoğrafların kasıtlı olarak seçildiğini iddia eden Berçin, şunları söyledi: "Bu konu medyada çarpıtıldı. (Dekanı bu fotoğraflarla kandırdı) başlığıyla yapılan haberlerde Yüksel Ak'ın podyumlarda çekilmiş fotoğrafları yayınlandı. Ancak, bana gönderilen fotoğrafların, bu fotoğraflar ile alakası yok. Zühre Özdemirci'nin bana gönderdiği fotoğrafları avukatım aracılığıyla mahkemeye delil olarak gösterdim. Ancak, mahkemede fotoğraflar dikkate alınmadı.''