BIST 9.883
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.455,53
HABER /  DÜNYA

Koçaryan için suç duyurusu

Bir çok gazeteci ve yazara 301 nedeniyle dava açan Kerinçsiz Ermeni Devlet Başkanı Koçaryan için suç duyurusu yaptı.

Abone ol

Büyük Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz, Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan ile 78 Ermeni hakkında, 1992 yılındaki Hocalı Katliamı'na ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Avukat Kerinçsiz, Azerbaycan'da Hocalı'da yapılan katliamdan sorumlu oldukları gerekçesiyle, Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan ile 78 Ermeni hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesi verdi.

Suç duyurusu dilekçesiyle beraber savcılığa, 2 klasör belge ve delil de sunuldu.

Klasörlerde, Azerbaycan hükümetinin yaptığı soruşturma çerçevesinde, yeminli olarak alınan tanık ifadeleri, işkenceye maruz kalan kişilerin beyanları, işkence gördüklerine dair alınan raporlar, yabancı basın mensuplarının görgü ve bilgileri, katliama ilişkin fotoğrafların bulunduğu bildirildi.

Dilekçede şüpheliler hakkında, TCK'nın 76, 77, 78, 94 ve 95. maddelerinde belirtilen, "soykırım yapmak, insanlığa karşı suç işlemek, örgüt kurmak, işkence yapmak, neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış işkence yapmak" suçlarından soruşturma yapılarak dava açılması istendi.

Suç duyurusu dilekçesinde, Koçaryan ile diğer şüphelilerin haklarında arama ve tutuklama kararı çıkarılması da istenerek, bu kararların infazı için şüphelilerin yurt dışında yaşaması dolayısıyla İnterpol'e yazı yazılması talep edildi.